Majsmel forhandles i de fleste supermarkeder eller
helsekostforretninger. Det er gult og fungerer i denne opskrift som bindemiddel.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 5 min.
Tilberedning: 15 min.
# Ingredienser
225 g majskerner, på dåse eller dybfrosne
2 røde chilier, udkernede og meget fint hakkede
2 fed hvidløg, pressede
10 limeblade, meget fint hakkede
2 spsk frisk, hakket koriander
1 stort æg
75 g majsmel
100 g grønne bønner, meget tyndt skivede
jordnøddeolie, til stegning
* Tilberedning
1. Læg majs, chilier, hvidløg, limeblade, koriander, æg og
majsmel i en stor skål og rør det godt sammen.
2. Rør de grønne bønner i skålen og bland det hele godt med
en grydeske.
3. Del massen i små, ensartede boller, som trykkes en smule
flade mellem håndfladerne.
4. Varm en smule jordnøddeolie i en forvarmet wok eller stor
pande, til den er meget varm.
Steg majsbollerne ad flere omgange, til de er brune og
sprøde på ydersiden.
Vend dem jævnligt.
5. De afdryppes på køkkenrulle, mens de øvrige steges.
6. Læg dem på et varmt fad og server straks.
Næringsindhold:
Kalorier 213. Sukker 6 g. Proteiner 5 g. Fedt 8 g.
Kulhydrater 30 g. Mættede fedtsyrer 1 g.
Kokkens tip
Kaffirlimeblade er mørkegrønne, blanke blade, som har en
citron-lime-agtig smag. De kan købes friske eller tørrede i asiatiske
forretninger. Friske blade smager af mest.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Forretter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.