En chilikrydret og spændende salat med appelsiner og tørrede figner. Den passer fint til retter
med kød eller fjerkræ, som virkelig får et flot løft! Salat hitter
Tid: ca 30 min. 4
pers.
# Ingredienser
6 appelsiner
250 g tørrede figner
½ rød chilipeber
½ grøn chilipeber
2 dl appelsinsaft
eller juice
2 spsk limesaft
1 spsk honning
1 tsk kanel
1 tsk stødt
koriander
* Fremgangsmåde
1. Skræl
appelsinerne, så alt det hvide kommer af. Skær hindefrie fileter ud.
2. Hak fignerne
groft eller skær dem i strimler.
3. Tag kernerne ud
af chilipebrene og hak dem fint.
4. Bland
appelsinsaft eller juice, lime saft og honning i en gryde.
Kog blandingen til saucen er tyk, ca 15 min.
5. Tilsæt de hakkede
chilifrugter, kanel og koriander.
6. Bland
appelsinfileter og figner i en skål. Hæld saucen over.
7. Server salaten
til stegt kød eller fjerkræ.
Tips: Erstat nogle af appelsinerne med 1 grapefrugt
og 1-2 limefrugter.
Se alle de bedste opskrifter med Salater
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------