Dette er en variant af retten Stegte ris med æg, og den kan
serveres som tilbehør til en hovedret.
4 portioner. Sværhedsgrad: Mellem. Forberedelse: 25 min.
Tilberedning: 20 min.
# Ingredienser
450 g svinemørbrad
2 spsk solsikkeolie
2 spsk sød chilisauce, plus ekstra til servering
1 løg, skivet
175 g gulerødder, skåret i tynde stave
175 g courgetter, skåret i stave
100 g bambusskud. fra dåse, afdryppede
275 g langkornede ris fx basmati
1 æg, sammenpisket
1 spsk hakket persille
* Tilberedning
1. Med en skarp kniv skæres mørbraden i tynde skiver.
2. Olien varmes i en stor, forvarmet wok eller pande.
3. Tilsæt kødet og svits det under omrøring i 5 min.
4. Tilsæt chilisauce og lad den boble under omrøring i 2-3 min,
eller til den er sirupsagtig.
5. Tilsæt løg, gulerødder, courgette og bambusskud og lynsteg
i yderligere 3 min.
6. Tilsæt de kogte ris og lynsteg i 2-3 min, eller til
risene er gennemvarme.
7. Dryp ægget over de stegte ris og svits, mens
ingredienserne i wokken vendes med 2 skeer, til ægget er fast.
8. Drysses med hakket persille og serveres straks, eventuelt
med sød chilisauce.
Næringsindhold:
Kalorier 366. Sukker 5 g. Proteiner 29 g. Fedt 16 g.
Kulhydrater 28 g. Mættede fedtsyrer 4 g.
Kokkens tip
Skal det gå rigtigt stærkt, kan man tilsætte frosne grønsager
i stedet for de friske.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Ris
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.