I Kina bliver kyllingestykkerne hakket igennem benet til
denne ret, men har du ikke en flækkekniv, anvendes fileteret kød.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 4 timer.
Tilberedning: 15 min.
# Ingredienser
500 g kyllingeoverlår
¼ tsk peber
1 spsk sukker
2 tsk lys sojasauce
1 tsk mørk sojasauce
1 spsk risvin eller tør sherry
2 tsk Maizena
2-3 spsk vegetabilsk olie
1-2 fed hvidløg, pressede
2 forårsløg, i korte stykker, grønne og hvide dele adskilt
4-6 små, tørrede røde chilier, udblødte og udkernede
2 spsk gul bønnesauce
1½ dl kinesisk bouillon (se opskrift)
eller vand
* Tilberedning
1. Skær eller hak kyllingestykkerne i mindre stykker og
mariner dem med peber, sukker, sojasaucer, vin og Maizena i 25-30 min.
2. Varm olien i en forvarmet wok og lynsteg kødet i 1-2 min,
til det er let brunet.
Tages op med en hulske, lægges på et varmt fad og sættes til
side.
Kom hvidløg, den hvide del af forårsløg, chilier og
bønnesauce i wokken og svits under omrøring i 30 sekunder.
3. Kom kødet tilbage i wokken og rør konstant i 1-2 min.
Tilsæt derefter bouillon eller vand, bring det i kog og læg
låg på.
Kog for jævn varme i 5-6 min og rør et par gange.
Pyntes med den grønne del af forårsløgene og serveres
straks.
Næringsindhold:
Kalorier 218. Sukker 4 g. Proteiner 23 g. Fedt 9 g. Kulhydrater 8 g. Mættede fedtsyrer 2 g.
Kokkens tip
Noget af det mest karakteristiske i Sichuankøkkenet er den
mængde chilier, der anvendes.
Generelt er maden i denne region meget stærkere end i resten af Kina - folk har
ofte en snor med tørrede chilier hængende fra tagskægget.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Fjerkræ
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.