Logo

Sichuankylling med chili

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sichuankylling med chili 

 
I Kina bliver kyllingestykkerne hakket igennem benet til denne ret, men har du ikke en flækkekniv, anvendes fileteret kød.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 4 timer. Tilberedning: 15 min.

 
# Ingredienser
500 g kyllingeoverlår
¼ tsk peber
1 spsk sukker
2 tsk lys sojasauce
1 tsk mørk sojasauce
1 spsk risvin eller tør sherry
2 tsk Maizena
2-3 spsk vegetabilsk olie
1-2 fed hvidløg, pressede
2 forårsløg, i korte stykker, grønne og hvide dele adskilt
4-6 små, tørrede røde chilier, udblødte og udkernede
2 spsk gul bønnesauce
1½ dl kinesisk bouillon (se opskrift) eller vand

 
* Tilberedning
1. Skær eller hak kyllingestykkerne i mindre stykker og mariner dem med peber, sukker, sojasaucer, vin og Maizena i 25-30 min.

 
2. Varm olien i en forvarmet wok og lynsteg kødet i 1-2 min, til det er let brunet.
Tages op med en hulske, lægges på et varmt fad og sættes til side.
Kom hvidløg, den hvide del af forårsløg, chilier og bønnesauce i wokken og svits under omrøring i 30 sekunder.

 
3. Kom kødet tilbage i wokken og rør konstant i 1-2 min.
Tilsæt derefter bouillon eller vand, bring det i kog og læg låg på.
Kog for jævn varme i 5-6 min og rør et par gange.
Pyntes med den grønne del af forårsløgene og serveres straks.

 
Næringsindhold:
Kalorier 218. Sukker 4 g. Proteiner 23 g. Fedt 9 g.  Kulhydrater 8 g. Mættede fedtsyrer 2 g.

 



Sichuankylling med chili 
Sichuankylling med chili

Sichuankylling med chili



Kokkens tip
Noget af det mest karakteristiske i Sichuankøkkenet er den mængde chilier, der anvendes.
Generelt er maden i denne region meget stærkere end i resten af Kina - folk har ofte en snor med tørrede chilier hængende fra tagskægget.

 
Se alle de bedste opskrifter med Wok

Se alle de bedste opskrifter med Fjerkræ

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.554 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her