Retten bliver bedst med stråsvampe, som forhandles på dåse i
kinesiske forretninger. Kan de ikke fås, anvendes små champignoner.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 5 min.
Tilberedning: 10 min.
# Ingredienser
25 g pinjekerner
500 g friske spinatblade
1 rødløg
2 fed hvidløg
3 spsk vegetabilsk olie
1 dåse a 425 g stråsvampe, afdryppede
25 g rosiner
2 spsk sojasauce
salt
* Tilberedning
1. Varm en wok eller stor, tykbundet pande.
2. Rist pinjekernerne i wokken, til de er let brunede.
Tages op med en hulske og sættes til side.
3.
Spinatbladene skylles
grundigt, og lange stilke fjernes.
Afdryppes og duppes tørre med køkkenrulle.
4. Rødløg og hvidløg skæres i skiver.
5. Varm olien i wokken eller panden.
Tilsæt rødløg og hvidløg og lynsteg i 1 minut, til de er en smule bløde.
6. Tilsæt spinat og svampe og lynsteg, til bladene falder
sammen.
Hæld eventuel væde fra.
7. Rør rosiner, pinjekerner og sojasauce i og lynsteg, til alle
ingredienser er gennemvarme og godt blandede.
8. Smag til med salt, hæld retten op på et varmt fad og
server.
Næringsindhold
Kalorier 201. Sukker 8 g. Proteiner 7 g. Fedt 15 g. Kulhydrater
10 g. Mættede fedtsyrer 2 g.
Kokkens tip
Udblød rosinerne i 2 spsk tør sherry inden anvendelse. Det
bidrager til, at de svulmer op og giver ekstra smag til retten.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Grønsager
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.