Denne lækre, kinesiske forret er ikke, hvad den giver sig ud
for 'tangen' er faktisk stegt og saltet pak choi, vendt med pinjekerner.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 10 min.
Tilberedning: 5 min.
# Ingredienser
1 kg pak choi
jordnøddeolie, til friturestegning (ca. 8½ dl)
1 tsk salt
1 spsk sukker
50 g ristede pinjekerner
* Tilberedning
1. Skyl pak choi-bladene under koldt, rindende vand og dup
dem tørre med køkkenrulle.
2. Kasser de grove, yderste blade.
Rul hvert blad sammen og skær det i tynde skiver, så at
bladene bliver fint strimlede.
3. Varm olien i en stor wok eller stegepande.
4. Tilsæt forsigtigt de strimlede blade og steg dem ca. 30
sekunder, eller til de krøller sammen og bliver sprøde (de skal formentlig
steges ad adskillige omgange, afhængigt af wokkens størrelse),
5. Tag det sprøde 'tang' op med en hulske. Afdryppes på
køkkenrulle.
6. Kom det i en stor skål og vend det med salt, sukker og
ristede pinjekerner.
Serveres straks.
Næringsindhold:
Kalorier 214. Sukker 14 g. Proteiner 6 g. Fedt 15 g.
Kulhydrater 15 g. Mættede fedtsyrer 2 g.
Kokkens tip
De grove, yderste blade kasseres, da de vil ødelægge rettens
smag og konsistens.
Anvend savoykål i stedet for pak choi, hvis denne ikke kan
fås. Tør bladene omhyggeligt inden stegning.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Forretter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.