Denne kendte suppe fra Pekingkøkkenet er usædvanlig, da den
er jævnet. Den får sin stærke smag gennem tilsætning af masser af sort peber.
4 portioner. Sværhedsgrad: Mellem. Forberedelse: 3½ time.
Tilberedning: 25 min.
# Ingredienser
2 spsk Maizena
4 spsk vand
2 spsk lys sojasauce
3 spsk risvineddike
½ tsk stødt, sort peber
1 lille, frisk rød peber, fint hakket
1 æg
2 spsk vegetabilsk olie
1 løg, hakket
8½ dl klar hønse- eller oksebouillon
1 stor svamp, i skiver
50 g kyllingebryst uden skind, i meget tynde strimler
1 tsk sesamolie
*
* Tilberedning
1. Maizena og vand røres sammen til en jævning i en skål.
2. Tilsæt sojasauce, risvineddike og sort peber
3. Den røde chili hakkes fint og røres i ingredienserne i
skålen.
4. Slå ægget ud i en anden skål og pisk det. Sæt det til
side, mens du koger de øvrige ingredienser.
5. Varm olien i en forvarmet wok og svits løget blødt i 1-2 min.
6. Tilsæt bouillon, svamp og kylling og bring det i kog.
Koges i 15 min, eller til kødet er mørt.
7.Rør lidt efter lidt jævningen i suppen og kog under
konstant omrøring, til den bliver tykkere.
8. Mens du rører, hældes ægget lidt efter lidt i suppen, så
det danner tråde af æg.
9. Hæld suppen i en varm terrin eller i portionsskåle, stænk
sesamolie over og server straks.
Næringsindhold:
Kalorier 124. Sukker 1 g. Proteiner 5 g. Fedt 8 g.
Kulhydrater 8 g. Mættede fedtsyrer 1 g.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Suppe
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.