I kinesiske restauranter anvendes kun levende krabber, men herhjemme
kan færdigkogte anvendes med succes.
4 portioner. Sværhedsgrad: Mellem. Forberedelse: 3½ time.
Tilberedning: 10 min.
# Ingredienser
1 stor eller 2 mellemstore krabber (samlet vægt ca. 750 g)
2 spsk kinesisk risvin eller tør sherry
1 æg, let pisket
1 spsk Maizena
3-4 spsk vegetabilsk olie
1 spsk finthakket, frisk ingefær
3-4 forårsløg, i korte stykker
2 spsk lys sojasauce
1 tsk sukker
¾ dl kinesisk bouillon (se opskrift)
eller vand
½ tsk sesamolie
korianderblade, til pynt
* Tilberedning
1. Halver krabben fra undersiden.
Vrid kløerne af og knæk dem med ryggen af en flækkekniv
eller en stor kokkekniv.
2. Kasser benene og knæk skjoldet og bryd det i flere
stykker.
Kasser de fjeragtige gæller og mavesækken. Læg krabbekødet i
en skål.
3. Rør vin, æg og Maizena sammen.
Hæld det over krabbekødet og lad det marinere i 10-15 min.
4. Varm olien i en forvarmet wok og lynsteg krabbekødet
sammen med ingefær og forårsløg i 2-3 min.
5. Tilsæt sojasauce, sukker og bouillon eller vand.
Rør det sammen og bring det i kog.
Læg låg på og kog i 3-4 minutter, fjern låget, stænk
sesamolie over og server, pyntet med friske korianderblade.
Næringsindhold:
Kalorier 261. Sukker 0.5 g. Proteiner 18 g. Fedt 17 g.
Kulhydrater 5 g. Mættede fedtsyrer 2 g.
Kokkens tip
Krabber bliver næsten altid solgt kogte. Krabben skal føles
tung i forhold til størrelsen, og når den rystes, skal man ikke kunne høre vand
inde i den. En god, mellemstor krabbe vil rumme ca. 500 g kød, tilstrækkeligt
til 3-4 personer.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.