Tofu forhandles i forskellige former i både kinesiske
butikker og i supermarkeder. I denne opskrift er der anvendt en blok.
4 portioner. Sværhedsgrad: Mellem. Forberedelse: 5 min.
Tilberedning: 15 min.
# Ingredienser
450 g tofu
1½ dl vegetabilsk olie
1 porre, skivet
4 babymajs, halverede på langs
60 g sukkerærter
1 rød peberfrugt, udkernet og skåret i tern
60 g bambusskud fra dåse, afdryppet og skyllet
ris eller nudler, tilbehør
SAUCE
1 spsk risvin eller tør sherry
4 spsk østerssauce
3 tsk lys sojasauce
2 tsk sukker
1 knsp salt
½ dl grønsagsbouillon
1 tsk Maizena
2 tsk vand
* Tilberedning
1. Skyl tofuen i koldt vand og dup den tør med køkkenrulle.
Skær den i 2½ cm store tern.
2. Varm olien i en forvarmet wok, til den er næsten rygende.
Dæmp varmen, tilsæt tofutern og lynsteg, til de er
gyldenbrune.
Tages op med en hulske og afdryppes på køkkenrulle.
3. Hæld al olien bortset fra 2 spsk fra wokken og sæt den
over igen.
Tilsæt porre, babymajs, sukkerærter, peberfrugt og
bambusskud og lynsteg i 2-3 min.
4. Tilsæt risvin eller sherry, østerssauce, sojasauce,
sukker, salt og bouillon og bring det i kog.
Rør Maizena og vand sammen til en pasta og rør den i saucen.
Bring saucen i kog og kog under konstant omrøring, til den
er jævnet og klar.
5. Rør tofuen i grønsagerne og kog yderligere 1 minut, til
den er varm.
Serveres med ris eller nudler.
Næringsindhold:
Kalorier 367. Sukker 5 g. Proteiner 13 g. Fedt 30 g.
Kulhydrater 11 g. Mættede fedtsyrer 4 g.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Tofu
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.