Grønsager og tofu i en sprød dej, ledsaget af en sød,
krydret dip, giver en autentisk smag af Orienten i denne japanske ret.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 15 min.
Tilberedning: 20 min.
# Ingredienser
125 g babycourgetter
125 g babygulerødder
125 g babymajs
125 g babyporrer
2 babyauberginer
225 g tofu
vegetabilsk olie, til friturestegning
små, tynde stave af gulerod, ingefær og babyporre, til pynt
nudler, tilbehør
DEJ
2 æggeblommer
3 dl vand
225 g hvedemel
DIPSAUCE
5 spsk mirin eller tør sherry
5 spsk japansk sojasauce
2 tsk klar honning
1 fed hvidløg, presset
1 tsk revet, frisk ingefær
* Tilberedning
1. Flæk courgetter og gulerødder på langs, gør babymajs og
porrer i stand.
Auberginerne skæres i kvarte. Tofu skæres i tern på 2½ cm.
2. Dej: Rør æggeblommer sammen med vandet.
Sigt 175 g af melet i og pisk det sammen med et piskeris til
en tyktflydende dej.
Det gør ikke noget, at der er klumper.
Varm olien til friturestegning til 180 °C, eller til en
brødterning bliver brun i løbet af 20 sekunder.
3. Hæld resten af melet ud på en tallerken og vend grønsager
og tofu i det.
4. Dyp tofutern i dejen og frituresteg dem i 2-3 min, til de
er gyldne.
Afdryppes på køkkenrulle og holdes varme.
5. Dyp grønsagerne i dejen og frituresteg dem, nogle få ad
gangen, i 3-4 min, eller til de er gyldne. Afdryppes og lægges på et varmt fad.
6. Dipsauce: Rør alle ingredienser godt sammen.
Serveres sammen med grønsager og tofu, ledsaget af nudler og
pyntet med tynde grønsagsstrimler.
Næringsindhold:
Kalorier 582. Sukker 10 g. Proteiner 16 g. Fedt 27 g.
Kulhydrater 65 g. Mættede fedtsyrer 4 g.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Forretter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.