Tofu absorberer alle andre smagsstoffer i denne ret. Anvendes marineret tofu vil den tilføje sin egen smag.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 5 min. Tilberedning: 15 min.
# Ingredienser
450 g tofu
2 spsk jordnøddeolie
8 forårsløg, skåret i stave
2 stilke bladselleri, skivede
125 g broccolibuketter
125 g courgette, skivet
2 fed hvidløg, i tynde skiver
450 g babyspinat
ris, tilbehør
SAUCE
4¼ dl grønsagsbouillon
2 spsk lys sojasauce
3 spsk hoisinsauce
½ tsk chilipulver
1 spsk sesamolie
* Tilberedning
1. Tofuen skæres i 2½ cm store tern og sættes til side.
2. Varm olien i en forvarmet wok eller stor pande.
3. Tilsæt forårsløg, selleri, broccoli, courgette, hvidløg,
spinat og tofu og lynsteg i 3-4 min.
4. Sauce: Rør bouillon, sojasauce, hoisinsauce, chilipulver
og sesamolie sammen i en ildfast kasserolle og bring det i kog.
5. Hæld de stegte grønsager og tofuen i kasserollen, dæmp
varmen, læg låg på og lad det simre i 10 min.
6 Hæld retten over på et varmt fad og server den med ris.
Næringsindhold:
Kalorier 228. Sukker 3 g. Proteiner 16 g. Fedt 15 g. Kulhydrater
7 g. Mættede fedtsyrer 2 g.
VARIANT
Denne ret er overvejende grøn, men du kan ændre farve og
smag ved at tilsætte dine yndlings-grønsager. Tilsæt fx 75 g friske eller
konserverede svampe sammen med grønsagerne i trin 3.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Tofu
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.