Nøddeagtige, brune ris passer godt sammen med jordnødder og
en sursød blanding af frugt og grønsager i denne syrlige kombination.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 5 min.
Tilberedning: 30 min.
# Ingredienser
300 g brune ris
1 bundt forårsløg
1 rød peberfrugt
125 g radiser
425 g ananasstykker på dåse i egen saft, afdryppede
125 g bønnespirer
90 g tørristede jordnødder
DRESSING
2 spsk jordnøddesmør
1 spsk jordnøddeolie
2 spsk lys sojasauce
2 spsk hvidvinseddike
2 tsk klar honning
1 tsk chilipulver
½ tsk hvidløgssalt
peber
* Tilberedning
1. Hæld risene i en gryde og dæk dem med vand.
Bring det i kog, læg låg på og lad dem simre i 30 min, til
de er møre.
2. Imens hakkes forårsløg med en skarp kniv.
Peberfrugten udkernes og hakkes, og radiserne skæres i tynde
skiver.
3. Dressing: Pisk jord nøddesmør, jord nøddeolie, sojasauce,
eddike, honning, chilipulver, hvidløgssalt og peber sammen i en lille skål.
4. Risene afdryppes og hældes i en varmebestandig skål.
5. Varm dressingen i en lille gryde i 1 minut, vend den i
risene og bland godt.
6. Rør hurtigt ananasstykker, forårsløg, peberfrugt,
bønnespirer og jordnødder i risene.
7. Hæld den varme rissalat op på et varmt serveringsfad.
8. Arranger radiseskiverne rundt om salaten og server
straks.
Næringsindhold:
Kalorier 464. Sukker 17 g. Proteiner 15 g. Fedt 24 g.
Kulhydrater 52 g. Mættede fedtsyrer 4 g.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Salater
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.