I denne opskrift skal rødbeder langsomt koges møre i bouillonen - det trækker den fine, fyldige smag frem hos rødbederne.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 1 time. 4 Portioner
#Ingredienser
6-8 (ca. 750g) rødbeder
2 (200 g) løg
¾ l god bouillon (eller fond)
1½ tsk salt
½ tsk friskkværnet sort peber
1 spsk balsamicoeddike
4 spsk letmælksyoghurt
4 spsk syrnet fløde 9%
1 spsk kapers
1 spsk kørvel eller persille til garnering
* Tilberedning
1. Skyl og skræl rødbederne og skær dem i store tern.
Pil løgene og hak dem groft.
Læg grønsagerne i en gryde øg hæld så meget bouillon eller
vand på, så det lige dækker.
Tilsæt salt, peber og eddike.
2. Læg låg på, sæt gryden på pladen og bring det hurtigt i
kog.
Sænk varmen og lad det simre stille i ca. 1 time.
Rør rundt nu og da.
3. Bland imens yoghurt og syrnet fløde, dæk til og
lad det stå i stuetemperatur.
4. Mos de færdigkogte grønsager direkte i gryden eller
purér dem i foodprocessoren.
Spæd evt. med mere bouillon.
5. Øs suppen op i opvarmede suppeskåle og
top med 2 spsk af yoghurtblandingen.
Garner med hakket kørvel eller persille og lidt kapers.
Server straks.
MIKROOVNSTIPS
Varm vand eller bouillon i en mikrofast skål,
til det næsten koger.
Tilsæt de groftskårne rødbeder, løg, peber og eddike.
Læg et mikrofast låg på og tilbered på fuld effekt ca.
15 min eller til rødbederne er møre.
Purér eller mos før servering.
Tips:
Kørvel er en delikat krydderurt som
passer fint til denne opskrift.
Andre urter, som også kompletterer
rødbedesmagen godt, er dild og purløg.
Man kan også drysse ristede kommenfrø
over den færdige suppe eller lade dem koge med.
Pr. portion: Energi: Kcal 132 = kj 567
Kulhydrat 22 g Protein 5 g Fedt 3 g (20%) Fibre 5 g
• Rødbeder indeholder meget folinsyre.
Se alle de bedste opskrifter med Supper
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.