Filetering af fladfisk
Det er nemt at filetere sine egne fisk, når blot man ved hvordan –
man skal blot bruge en god, skarp kniv.
Læg fisken med den mørke side opad.
Skær rundt langs ydersiden af fisken med en filetkniv,
der hvor kødet møder finnerne.
Skær ned langs midten af fisken fra hoved til hale med en
skarp kniv.
Sørg for at skære hele vejen ned til benet.
Ved at arbejde fra midten af fileten og ned til kanten løsnes
en filet
med lange snit uden at efterlade for meget kød på benene.
Derefter skæres den anden filet af, fisken vendes og
processen gentages.
Befri fileten for skind
Knivens vinkel mod skindet er meget vigtig, og det
vil da være let at skære skindet af.
Læg fileten med skindsiden nedad og skær tværs over kødet
ved haleenden.
Dyp fingrene i salt, så du får godt tag i haleenden og
skær bort fra dig selv med kniven i en lav vinkel og med
savende bevægelser.
Filetering af runde fisk
Køb helt friske fisk og fileter dem selv,
så du får det det bedste resultat.
Klip finnerne af og fjern gællerne lige bag hovedet. De
kasseres.
Skær et lille snit i fiskens bug, skær derefter langs
undersiden frem til lige under gællerne.
Træk indvoldene ud og kasser dem. Skyl fiskens bug.
Skær et snit rundt om bagsiden af fiskens hoved.
Skær derefter fra hoved mod hale langs fiskens rygben.
Hold kniven fladt og skær kødet løst med lange bevægelser.
Træk derefter kødet væk fra benene.
Fjernelse af små ben
I laks og andre fisk som mulle vil der ofte være en
række små ben, som skal fjernes.
Lad fingrene løbe hen over fiskens kød med et let tryk,
så du kan mærke benene.
Træk benene ud enten med en pincet, en tang eller fingrene.
Se alle de bedste opskrifter på Fisk
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.