Fjerkræ af mange slags er blevet meget populært, og der er en god grund til denne trend; kødet er lækkert og let at variere.
• Kød fra kylling og unghane er forholdsvis magert kød og
det er desuden en god proteinkilde.
1. Kylling, hane og andet fjerkræ forekommer i dag i flere
forskellige former - frossen eller fersk, hel eller skåret i portionsdele.
Når du skal optø fjerkræ: fjern plasten og læg fuglen i et
fad med rist i køleskabet.
Hæld den kødsaft som dannes bort.
2. Skyl og/eller tør friskt eller optøet fjerkrækød under
rindende vand. Lad det dryppe godt af. Tør fuglen ind- og udvendig.
3. Det er vigtigt at fuglen er gennemstegt og har helt klar
kødsaft for at man skal undgå smitte af campylobacter. Vask kniv og skærebræt
grundigt.
4. Når du nedfryser frisk fjerkræ er det vigtigt at
indpakningen er hel og tæt. Et hul kan gøre at kødet tørrer ud gennem såkaldt
"frysetørring".
5. Frisk kylling leveres til butikkerne i en ubrudt kølekæde
direkte fra slagteriet.
Frossen kylling behandles også i en ubrudt kølekæde fra
slagteri til grossist eller butik inden vi kan købe den i supermarkedet
Frossent kød bør optøs langsomt, så det bevarer så meget af
kødsaften som muligt. Hvis det får lov at tø i køleskab i 12-18 timer, beholder
kødet det meste af kødsaften, og kødet bliver saftigt og godt.
Se alle de bedste
tips og gode råd her: Info
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.