Forbagningen sikrer, at dejbunden er sprød, selv om der er
meget fugtighed i fyldet. Hvis man ikke forbager, kan man risikere, at
dejbunden bliver klæg.
Først varmes ovnen op til 220 °C. Rul dejen ud, så den er
stor nok til at dække bund og sider af den smurte form, og lad cirka 2 cm dej
hænge ud over siderne (for at tage højde for svind). Læg forsigtigt dejen løst
ned i formen. Dæk formen til og sæt den på en hylde i køleskabet i cirka 20 min.
Når dejen er klar til at blive bagt, tages den ud
afkøleskabet, og dejkanten skæres til. Tag et stykke bagepapir, der er stort
nok til at dække den dejbeklædte form. Dæk dejbunden og -siderne med papiret og
fordel et lag af tørrede bønner eller ris jævnt over papiret. Bag dejen i 10-15
min, tag den ud af ovnen og fjern papir og bønner. Sæt formen tilbage i ovnen
og bag dejen i yderligere 5-10 min.
Før dejen kommes i formen, pensles den med smeltet smør
eller olie.
Læg dejen i formen. Dæk til og sæt den på en hylde i
køleskabet.
Fyld bagepapiret med ris eller bønner, før dejen bages i en
forvarmet ovn.
Efter bagningen tages formen ud af ovnen, og papiret samt
ris fjernes.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.