Gryderetter kan holde sig i fryseren i op til tre måneder.
Maden bør fryses ned, så snart den er kølet af. Skum eventuelt fedt af
overfladen inden nedfrysningen.
Frostposer eller plastposer er nemmest at bruge på grund af
madens ujævne former. En ideel metode er at anbringe posen i en kagedåse eller
en anden fast beholder med en passende størrelse og form. Kom gryderetten i
posen med en ske, bind posen løst og kom dåsen eller beholderen i fryseren. Når
maden er hård, fjernes posen fra dåsen, og så meget luft som muligt presses ud,
hvorefter posen lukkes fast til med en poseclips eller tape. Mærk og dater
posen, før den sættes tilbage i fryseren indtil brug.
Hvis man har tilberedt en stor mængde, er det naturligvis
ikke sikkert, at man ønsker at fryse det hele sammen. I dette tilfælde kan man
fryse maden i mindre poser i de portioner, der skal bruges senere.
Det er bedst at tø gryderetter helt op, før de varmes, men
hvis man har travlt, er det muligt at varme dem direkte fra fryseren. Tag
retten ud af posen eller beholderen og varm den langsomt, enten i en kasserolle
på komfuret eller i et fad i ovnen. For at undgå, at fadet revner, anbringes
det i en kold ovn, der varmes op til 220 °C. Varm retten i cirka 30 min alt
efter mængden af mad. Hvis der skal tilsættes små boller eller et dejlåg, bør
dette først gøres, når gryderetten er varm.
Kom den afkølede gryderet i en pose, der er anbragt i en
dåse.
Når maden er hård, fjernes posen fra dåsen, luften presses
ud, og posen lukkes.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.