Ingefær er en ingrediens, som ofte forekommer i den
asiatiske madlavning. Ingefær passer både i søde og krydrede retter.
• Ingefær indeholder mange fibre .
• Ingefær er både fedtfri og rig på C-vitamin.
1. Galangal er en hård variant af ingefær, som ofte anvendes
i thailandsk madlavning. Anvend den skivet i supper eller reven i forskellige
asiatiske retter.
2. Glaseret og kandiseret ingefær er konserverede med
sukker. De anvendes mest i søde retter eller som garnering.
3. Ingefærkage:
Kom 2 spsk stødt ingefær i din yndlings-dej til sandkage. Følg
i øvrigt opskriften og bag som anvist.
4. Stødt ingefær kan købes enten i glas eller i poser. Visse
helsekostforretninger sælger det i løs vægt. Stødt ingefær anvendes i kager,
tærter og saucer.
5. Du kan let lave dine egne ingefærkager ved at krydre
mørdej med stødt ingefær og så bage kagerne 20 min ved 175 °C.
Sådan opbevarer du ingefær:
• Stødt ingefær skal altid opbevares mørkt, i en tætsluttende dåse .
• Kasser alle krydderier, som har passeret "bedst-før-datoen"
eller som har ændret farve.
• Frisk ingefær skal opbevares som kartofler, løg og
hvidløg, dvs. på et mørkt, tørt og luftigt sted.
• En rest ingefær kan skæres i skiver og lægges i et glas
med gin, cognac eller vodka.
Skru låget godt på. Holder sig meget længe i køleskabet.
• Frys ikke frisk ingefær, for så bliver den sej, træet og
svær at rive.
Se alle de bedste
tips og gode råd her: Info
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.