Tærter og cheesecakes er populære desserter, som bliver lækre, selv uden en masse smør i dejen. Her lærer vi dig de enkle kneb.
• Den letteste måde at spare kalorier på er at rulle dejen
meget tyndt ud og så lægge den i en form, beklædt med bagepapir.
1. For at mørdejen ikke skal sætte sig fast på kagerullen,
bør du drysse både bord og kagerulle med mel. Du kan også rulle dejen ud mellem
to stykker plastfolie.
2. Frugtpuré, fx abrikospuré, er en god erstatning for
sukker og fedt i dejen. Kog frugten mør og purér den så i blenderen.
3. Grahamskiks knuser man let i en stor plastpose. Tryk
kiksene itu med hånden, eller med en kagerulle.
4. Ælt ikke en mørdej for længe, så bliver den sej. Ælt
melet i, men kun til dejen er smidig og let kan formes til en kugle.
5. Du kan erstatte en del af fedtstoffet med minarine, let
yoghurt, syrnet fløde, kvark eller kærnemælk. Dejen bliver da sprød og mager.
6. Her er yderligere nogle råd om, hvordan du kan mindske
fedtindholdet i tærtebunde:
Erstat 3-4 dl af hvedemelet med knuste grahamskiks.
Bind det sammen med en æggehvide og 2 spsk æblejuice, moset
banan eller blommepuré.
Opskrift på mager mørdej:
Bland 3 spsk rapsolie med 3 spsk letmælk. Bland godt.
Tilsæt 2½ dl hvedemel, 1 knsp salt, 1 knsp sukker og 1 knsp bagepulver.
Du får da en sprød og dejlig tærtebund med meget lidt mættet
fedt.
Se alle de bedste
tips og gode råd her: Info
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.