Disse godbidder
passer lige så godt til kaffebordet som til dessert efter en finere middag.
Lidt likør i marinaden sætter prikken over i'et! Lyder det ikke godt?
Tid: 40 min, heraf
25 min i ovnen + 4-5 timers marineringstid. 10 stk.
# Ingredienser
1 kg abrikoser
1½ dl sukker
1½ dl vand
4 spsk abrikos-
eller appelsinlikør
1 butterdejsplade fra køledisken
1 æg
FYLD:
2 dl kagecreme
1 dl piskefløde
* Fremgangsmåde
1. Læg abrikoserne i
kogende vand 2-3 min.
Tag dem op og flå
dem.
Skær frugterne i
halve og fjern stenene.
2. Kog vand og
sukker til en lage.
Når sukkeret er
opløst lægges abrikoserne i.
Tag gryden af og lad
det køle af.
3. Tilsæt likør og
lad frugten marinere 4-5 timer eller natten over.
4. Læg
butterdejspladen på en bageplade med bagepapir.
Rul siderne op så
der dannes en stang.
5. Prik
butterdejsstangen.
Pensl med
sammenpisket æg og bag ved 200 °C i 25 min.
6. Tilbered imens
kagecremen. Køl den hurtigt af.
7. Pisk fløden til
skum og vend den i cremen.
8. Når
butterdejsstangen er kølet af fyldes den i midten med cremen.
Læg derefter de
marinerede abrikoser på.
9. Skær stangen i
skrå stykker og server.
Tips: Eventuelt kan abrikoser på dåse anvendes.
Tilsæt lidt likør og
lad dem marinere i deres lage.
Følg i øvrigt
anvisningerne ovenfor.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Tærte
Se alle de bedste opskrifter med Is og sorbet
Se alle de bedste opskrifter med Frugt og bær
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------