Disse lækre, appelsinglaserede gulerødder med ingefær og dijonsennep er godt tilbehør til det meste. De er desuden også en god og sund snack!
Giver 6 portioner
# Ingredienser
frisk ingefær
450 g friske eller
frosne baby karotter, optøet
75 g appelsinmarmelade
2 spsk smør
2 tsk dijon sennep
* Fremgangsmåde
1. Skræl et lille
stykke frisk ingefær med en kartoffelskræller eller en skarp kniv.
Riv ½ tsk ingefær med et lille rivejern eller den fine side af et råkostjern.
Sæt det til side.
2. For at koge
gulerødderne bringes 2½ cm let saltet vand i kog i en 2-liters gryde over høj
varme.
Tilsæt straks
gulerødderne. Bring det i kog igen.
Skru varmen ned til
lav.
Læg låg på og lad
det simre i 10 til 12 min for friske gulerødder (8 til 10 min for frosne
gulerødder) eller indtil de er sprøde og møre.
3. Afdryppes godt;
hæld gulerødderne tilbage i gryden.
4. Rør marmelade,
smør, sennep og ingefær i.
Lad det simre, uden
låg, over mellem varme i 3 min indtil gulerødderne er glaserede, rør jævnligt.
5. På dette
tidspunkt kan gulerødderne flyttes til en mikroovnsegnet fad med låg.
Læg låget på og køl
det i op til 8 timer før servering.
For at opvarme dem
sættes de i mikroovnen på max i 4 til 5 min eller indtil de er varme.
Trin 1: Riv frisk
ingefær med et lille rivejern.
Trin 2: Test
mørheden.
Trin 4: Rør de
resterende ingredienser i.
Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------