Varm, let og fyldt med smag. Den dybt orange appelsindessert
oplyser selv de mørkeste vinteraftener som en lille sol. Server desserten med
appelsinsauce eller vaniljesauce.
Forberedelsestid 30 min. Tilberedning 1 time. og 45 min. Krævende.
Til 6 pers.
# Ingredienser
100 g appelsinmarmelade, med tynde stykker frugt
2 store appelsiner, uden skal og hvide hinder
125 g smør, stuetemperatur
125 g sukker
fintrevet skal af 1 appelsin
2 store æg, sammenpiskede
185 g hvedemel
½ tsk bagepulver
mælk
APPELSINSAUCE
3¼ dl appelsinsaft
2 æggeblommer
½ tsk maizena
45 g sukker
1 tsk Grand Marnier eller Cointreau
* Tilberedning
1. Smør en 1 ¼ 1 budding- eller souffléform med smør eller
olie.
Klip to cirkler, den ene af bagepapir, den anden af
alufolie.
Læg bagepapiret oven på folien og pensl papiret med smør.
Lav en ca. 2 cm fold midt på papiret.
På den måde tager man højde for, at buddingen kan vokse.
2. Fyld appelsinmarmeladen i bunden af formen.
Beklæd formens sider med tynde skiver appelsin.
3. Pisk smørret blødt i en røreskål med en træske eller en
håndmixer.
Tilsæt sukkeret lidt ad gangen, til smørret er lyst og let.
Tilsæt appelsinskal.
Tilsæt de fire æg, mens der piskes mellem hvert æg.
Sigt melet i dejen og vend det forsigtigt i dejen med en
dejskraber.
Tilsæt nu så meget mælk, at dejen bliver sammenhængende, men
alligevel så tynd,
at en dråbe dej slipper grydeskeen, når den løftes.
4. Hæld dejen i buddingformen.
Læg det smurte papir øverst med foliesiden op.
Bind bomuldssnor om formen for at holde papiret fast.
Læg en tallerken omvendt på bunden af en gryde og stil
formen herpå.
Fyld gryden halvt op med kogende vand og hold gryden i kog.
Læg låg på gryden og damp buddingen 1½-1¾ time, til
buddingen føles fast ved et tryk med en finger.
Sørg for at gryden ikke koger tør ved at tilsætte kogende
vand efterhånden.
5. Når den er kogt, tages buddingen forsigtigt op fra
gryden.
Fjern papiret på toppen.
Læg et serveringsfad på buddingen og vend fad og gryde
samtidig, sådan at buddingen vendes ud på fadet.
(Hvis buddingen ikke skal serveres med det samme, er det
bedst at opbevare den i formen, så den ikke bliver tør).
6. Appelsinsauce:
Kog appelsinsaften op i en lille gryde.
I en skål piskes æggeblommer sammen med majsmel og sukker,
til det er let og tykt.
Mens der piskes, røres den varme appelsinsaft i æggemassen.
Hæld det hele i den lille gryde og varm cremen over lavt
blus, til den tykner lidt.
Den må ikke koge.
7. Tag cremen fra varmen og hæld den i en kold skål.
Tilsæt
Grand Marnier eller Cointreau.
Hvis saucen skal stå, drysses overfladen med lidt sukker, så
den ikke trækker skind.
Sukkeret røres i saucen inden servering.
Saucen kan serveres lun eller kold til buddingen.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.