Den "nye" måde at lave mad på, her inspireret af det asiatiske køkken, fører her frem til en både let og lækker ret med
rødspætte.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 25 min. 4 portioner
#Ingredienser
8 rødspættefileter (à 80 g)
7 tomater
1 stort løg
1 fed hvidløg
1 lille aubergine
2 spsk friskpresset citronsaft
5 spsk olie
2 tsk karry eller mere efter smag
salt og peber
1 bundt persille eller koriander
DESUDEN:
8 tandstikkere
* Tilberedning
1. Skold tomaterne, flå dem og fjern stilkfæstet.
Pil løget, halver det og skær det i skiver.
Pil og pres hvidløget.
Skyl auberginen og skær den i 1 cm tykke skiver.
2. Skyl fiskefileterne og tør dem.
Dryp dem med citron og rul dem sammen.
Fæstn dem med tandstikkere.
3. Opvarm 3 spsk olie i en wok eller gryde.
Brun aubergineskiverne på begge sider.
Tag dem op og lad dem løbe af på køkkenrulle.
4. Opvarm resten af olien, kom løgene i og steg dem bløde.
Drys karry over og rør rundt.
Tilsæt halvdelen af tomaterne sammen med hvidløget,
steg et øjeblik og hæld så 2½ dl vand på.
Rør rundt og bring det i kog.
5. Tilsæt resten af tomaterne, aubergine og rullede
fiskefileter.
Drys med salt og peber og øs sauce over fisken.
Lad det hele simre under låg 5 min.
Hak persille eller koriander og drys over.
Tips:
Rul fisken sammen med skindet indad.
Skindet trækker sig sammen ved tilberedningen og
det er med til at holde rullen sammen.
Brun aubergineskiverne langsomt ved svag varme,
så suger de ikke så meget fedt.
Drys evt. skiverne med salt og lad dem stå 30 min.
Det trækker bitterstoffer ud og giver mild smag.
Asiatisk karryfisk:
Pr. portion: Energi: Kcal 369 = kj 1554
Kulhydrat 12 g Protein 30 g Fedt 22 g (54%) Fibre 5 g
• Saltvandsfisk indeholder jod, som vi har brug for at få
regelmæssigt.
Se alle de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.