Klassisk og helt
guddommeligt - spæde asparges, som bare smelter på tungen og som her serveres
sammen med en herlig hollandaisesauce.
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 15 min. 4 portioner
# Ingredienser
2 kg friske hvide
asparges
1 tsk salt pr. liter
kogevand
1 nip sukker
1 spsk smør eller
margarine
HOLLANDAISE:
75 g smør eller
margarine
2 æggeblommer
2 spsk lunkent vand
1 tsk friskpresset
citronsaft
lidt salt
1 nip cayennepeber
½ dl piskefløde
* Tilberedning
1. Skræl aspargesene
med en kniv, eller med en kartoffelskræller.
Begynd at skrælle
tyndt 1-2 cm nedenfor knoppen og
tykkere mod den
anden ende.
Skær den træede
nederste del af
2. Bring letsaltet
vand i kog i en stor gryde, gerne med en rist i.
Tilsæt sukker og fedtstof.
Bundt aspargesene
sammen (se Tips), og
kog dem møre under
låg, ca. 10 min.
3. Smelt fedtstoffet
ved svag varme i en gryde (det må ikke brune).
Lad det svale noget af.
4. Bland
æggeblommerne med vandet i en anden gryde (ej aluminium)
og varm
æggeblandingen i vandbad under kraftig piskning,
til der dannes et
tyktflydende skum.
Pas på at blandingen ikke bliver så varm at æggeblommen stivner.
5. Pisk det smeltede fedtstof i, først dråbevis
og
siden når blandingen
er jævn i en tynd stråle.
Fortsæt med at piske
kraftigt og pas på varmen.
6. Smag til med
citronsaft, salt og cayennepeber.
Pisk fløden tyk og
vend den i.
Server aspargesene
med lun sauce og nye kartofler.
Tips:
Bundt aspargesene
med snor af bomuld.
Sørg for at alle
stængler er lige tykke.
Skær den nederste
del af.
Kogetiden afhænger
af tykkelsen.
Anvend strimler af
porre i stedet for bomuldsgarn.
Blancher først
porrebladene et par min i letsaltet vand,
så de bliver bløde.
• Asparges er
kaloriefattige og indeholder meget lidt fedt.
Pr. portion: Energi:
Kcal 341 = kj 1432
Kulhydrat 12 g
Protein 17 g Fedt 25 g (66%) Fibre 8 g
Se alle de bedste opskrifter med Tapas/små retter og med Forretter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.