Benløse fugle er en dansk klassiker af kalveschnitzler, der
rulles sammen med ris, abrikoser, ingefær og koriander, og bages møre i en dejlig
hvidvinssauce.
Forberedelsestid: 30 min. Kogetid: 30 min. Antal kuverter:
4-6
# Ingredienser
8 tynde kalvesteaks / kalveschnitzler (a 100 g)
2,5 dl kogte ris
125 g finthakkede tørrede abrikoser
1 spsk finthakket glaseret ingefær
0,6 dl hakket frisk koriander
2 spsk olie
30 g smør
Sauce:
1 løg skåret i ringe
2,5 dl abrikossaft
1,2 dl hvidvin af god kvalitet
0,6 dl fransk løgsuppe-pulver
*Tilberedning
1. Varm ovnen op til 160 °C. Skær fedt og sener fra kødet.
Læg et stykke plastfolie over og under steakene og bank dem
flade
med en kødhammer eller en kagerulle, indtil de har en jævn
tykkelse.
2. Bland ris, abrikoser, ingefær og koriander grundigt i en
lille skål.
Anbring steakene på en flad overflade.
Læg en skefuld fyld langs den ene ende af hver steak;
rul dem sammen og bind en snor rundt om med passende
mellemrum.
3. Varm olie og smør i en tykbundet gryde.
Steg kødet hurtigt i et enkelt lag ved mellemhøj varme,
indtil det er
godt brunet; lad det dryppe af på køkkenrulle.
Læg rullerne i et ildfast fad.
4. Sauce: Hæld tilbageværende olie og smør fra gryden, men
lad
cirka 1 tsk blive tilbage.
Kom løgene i gryden og steg dem i 2-3 min ved medium varme,
indtil de er godt brunede.
Tilsæt en blanding af abrikossaft, vin og suppepulver.
Rør ved lav varme, indtil det koger og bliver tykt.
Tag gryden af varmen og hæld saucen over kødet.
Kom låg på og steg det i 25 min, eller indtil kødet er
gennemstegt og mørt.
Fjern snorene fra kødet inden servering.
Kan serveres med grøn salat eller dampede grønsager.
1.
2.
3.
4.
Tips:
Det er bedst at servere retten samme dag, som den er
tilberedt.
Variationer: Tynde skiver skært oksekød kan bruges i stedet
for kalv.
Brug en blanding af hakkede tørrede frugter i stedet for
tørrede abrikoser.
Se alle de bedste opskrifter med kalveschnitzler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.