Logo

Benløse fugle med abrikosfyld - bedst i Kogebog.dk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Benløse fugle med abrikosfyld - bedst i Kogebog.dk 

 
Benløse fugle er en dansk klassiker af kalveschnitzler, der rulles sammen med ris, abrikoser, ingefær og koriander, og bages møre i en dejlig hvidvinssauce.
Forberedelsestid: 30 min. Kogetid: 30 min. Antal kuverter: 4-6

 
# Ingredienser
8 tynde kalvesteaks / kalveschnitzler (a 100 g)
2,5 dl kogte ris
125 g finthakkede tørrede abrikoser
1 spsk finthakket glaseret ingefær
0,6 dl hakket frisk koriander
2 spsk olie
30 g smør

 
Sauce:
1 løg skåret i ringe
2,5 dl abrikossaft
1,2 dl hvidvin af god kvalitet
0,6 dl fransk løgsuppe-pulver

 
*Tilberedning
1. Varm ovnen op til 160 °C. Skær fedt og sener fra kødet.
Læg et stykke plastfolie over og under steakene og bank dem flade
med en kødhammer eller en kagerulle, indtil de har en jævn tykkelse.

 
2. Bland ris, abrikoser, ingefær og koriander grundigt i en lille skål.
Anbring steakene på en flad overflade.
Læg en skefuld fyld langs den ene ende af hver steak;
rul dem sammen og bind en snor rundt om med passende mellemrum.

 
3. Varm olie og smør i en tykbundet gryde.
Steg kødet hurtigt i et enkelt lag ved mellemhøj varme, indtil det er
godt brunet; lad det dryppe af på køkkenrulle.
Læg rullerne i et ildfast fad.

 
4. Sauce: Hæld tilbageværende olie og smør fra gryden, men lad
cirka 1 tsk blive tilbage.
Kom løgene i gryden og steg dem i 2-3 min ved medium varme,
indtil de er godt brunede.
Tilsæt en blanding af abrikossaft, vin og suppepulver.
Rør ved lav varme, indtil det koger og bliver tykt.
Tag gryden af varmen og hæld saucen over kødet.

 
Kom låg på og steg det i 25 min, eller indtil kødet er gennemstegt og mørt.
Fjern snorene fra kødet inden servering.
Kan serveres med grøn salat eller dampede grønsager.

 
1. Benløse fugle med abrikosfyld - bedst i Kogebog.dk

 
2. Benløse fugle med abrikosfyld - bedst i Kogebog.dk

 
3. Benløse fugle med abrikosfyld - bedst i Kogebog.dk

 
4. Benløse fugle med abrikosfyld - bedst i Kogebog.dk
 
Tips:
Det er bedst at servere retten samme dag, som den er tilberedt.
Variationer: Tynde skiver skært oksekød kan bruges i stedet for kalv.
Brug en blanding af hakkede tørrede frugter i stedet for tørrede abrikoser.

 
Se alle de bedste opskrifter med kalveschnitzler

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.134 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?
Effektiv reklame - klik her