En enkel og mild sauce, der passer til mange forskellige
retter. Vi viser saucen med et udvalg af letdampede grønsager. Der skal en god sauce til god mad.
Forberedelsestid 5-7 min. Tilberedning 10 min. Portionen
giver ca. 2½ dl sauce / 3 personer
# Ingredienser
½ dl tør hvidvin eller hønsebouillon (se opskrift)
200 g smør, afkølet og i tern
citronsaft efter behov
* Tilberedning
1. Kom den valgte væske (vin, bouillon eller lign.) i en
lille gryde og bring den i kog.
2. De kolde smørtern piskes ind i den kogende væde ved hjælp
af en håndmixer.
Tilsæt kun et par stykker ad gangen.
Når saucen er jævn og glat, tages gryden af blusset.
Smag saucen til med citronsaft, salt og peber.
Saucen serveres straks.
Den kan også holdes varm over et vandbad, godt dækket med
husholdningsfilm.
Saucen kan holdes varm i op til 30 min inden serveringen.
Kokketips
Temperaturen er afgørende; bliver saucen for kold, vil
smørret stivne.
Bliver den for varm, kan den skille.
En skilt sauce kan evt. reddes ved at røre et par dråber
koldt vand i.
Se alle de bedste opskrifter på Sauce
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.