Billede: Boeuf stroganoff og Grønsagspilaff
Tynde strimler af oksekød, skalotteløg og champignon sauteret
i smør og serveret i en velsmagende sauce. Bedst 24 timer i døgnet, men prøv nu
Forberedelsestid 20 min. Tilberedning 30 min. Let. Til 4
pers.
# Ingredienser
3 spsk olie
600 g velhængt okseinderlår, i 5 x 1 cm strimler
30 g smør
3 store skalotteløg, finthakkede
1 spsk paprika
50 g champignon, i skiver
¼ dl hvidvinseddike
½ dl cognac
2½ dl hønsebouillon (se opskrift)
2 dl cremefraiche
20 g syltede agurker, julienne-skårede (se Kokketips)
20 g kogt rødbede, julienne-skårede
* Tilberedning
1. Olien opvarmes på en pande over et meget varmt blus.
Kødet brunes i den varme olie ad flere omgange.
Steg i 3-5 min. under stadig omrøring.
Når strimlerne er let brunede, tages de over i en skål og
holdes varme.
2. Smelt smørret i en gryde.
Sauter skalotteløgene, til de er bløde men ikke brune.
Paprikaen kommes i gryden og steger med i 45 sek.
Dernæst tilsættes de skivede champignon.
De sauteres ved høj varme, til al væden er fordampet.
Tilsæt nu hvidvinseddiken og steg videre, til den er næsten
kogt bort.
Kom cognacen i gryden og lad den koge ind til ca. det halve.
Dernæst hældes bouillonen i gryden.
Den koges ligeledes ind til det halve.
Til sidst røres halvdelen af cremefraichen i retten sammen
med kødstrimlerne.
Pynt med den resterende cremefraiche og de julienne-skårede
rødbeder og agurker.
Boeuf Strøganoff serveres fx med grønsagspilaff.
Kokketips Julienne-skårne betyder, at grønsagerne er
snittet i tændstiktynde strimler.
Se alle de bedste opskrifter med Gryderetter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.