Logo

Bouillabaisse - De bedste

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bouillabaisse - De bedste 

 
Her får du Bouillabaisse i 5 spændende udgaver. Bouillabaisse er en fransk fiskesuppe, der stammer fra Marseille i Provence. Den laves af fisk og skaldyr.
Forberedelse: 40 min. Tilberedning: 30 min. 6 personer

 
# Ingredienser
1 liter muslinger
1½ dl tør hvidvin
1 kg tomater
3 fed hvidløg
2 løg
800 g kartofler
2 kg fast, hvidfisk
(fx 500 g havtaske, 500 g havbars, 500 g hvilling og 500 g sankt petersfisk)
500 g store, hele rejer
5 stilke persille
2 spsk olie
1 nip safran
1 bouquet garni
revet skal af 1 appelsin
salt og peber

 
* Tilberedning
Rens muslingerne.
Hæld dem i en gryde med hvidvinen, og lad dem åbne sig for høj varme.
Kassér dem der ikke åbner sig. Si kogelagen, og sæt til side.

 
Blancher tomaterne 30 sekunder, flå dem, fjern kernerne og
hak dem fint. Pil hvidløg og løg, og hak dem. Skræl kartoflerne.
Skær fisken i passende, mindre stykker. Pil rejerne.
Skyl og tør persillen, og hak bladene.

 
Opvarm hvidløg og løg i olien, i en stor, tykbundet gryde.
Tilsæt kartofler, tomater, safran, bouquet garni og appelsinskal.
Tilsæt 1 liter vand og den siede muslingetage.
Krydr med salt, og bring i kog. Lad det småkage 5 min.
Læg havtaske og havbars i suppen, og lad det simre 8 min.
Tilsæt de øvrige fisk samt rejerne. Lad det simre 5 min.
Tag gryden fra varmen, tilsæt muslinger, og drys med persille.
Server suppen rygende varm.

 
Bouillabaisse med skaldyr
Udskift halvdelen af fisken med skaldyr, såsom kinarejer,
halverede jomfruhummere eller krabbekløer.
Tilsæt disse skaldyr sammen med rejerne.

 
Bouillabaisse med hjertemuslinger
Udskift blåmuslingerne med 1 liter hjertemuslinger, renset og
tilberedt på samme måde.

 
Bouillabaisse med pastis
Tilsæt 1 dl pastis, fx Ricard, samtidig med rejerne,
for at tilføre suppen en let anissmag.

 
Chilicreme – rouille
Blend 1 skive daggammelt hvedebrød med 1 dl suppe,
4 fed hvidløg og 1 rød chili.
Smag til med salt og peber.
Tilsæt 1 æggeblomme og 1 dl olie under konstant piskning.
Kom en skefuld i hver suppetallerken.

 
INFO: Bouillabaisse, provencalsk fiskesuppe, oprindelig en spise for fattige fiskere. Den blev kogt over bål på stranden af de billigste fisk og skaldyr, olie, peber, safran og appelsinskal. Retten er specielt knyttet til Marseille; ingen original opskrift eksisterer.

 
Se alle de bedste opskrifter med  Skaldyr  Fisk  Supper  Tilbehør  Brød  Favoritter

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.650 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her