Her får du Bouillabaisse i 5 spændende udgaver. Bouillabaisse
er en fransk fiskesuppe, der stammer fra Marseille i Provence. Den laves af
fisk og skaldyr.
Forberedelse: 40
min. Tilberedning: 30 min. 6 personer
# Ingredienser
1 liter muslinger
1½ dl tør hvidvin
1 kg tomater
3 fed hvidløg
2 løg
800 g kartofler
2 kg fast, hvidfisk
(fx 500 g havtaske,
500 g havbars, 500 g hvilling og 500 g sankt petersfisk)
500 g store, hele
rejer
5 stilke persille
2 spsk olie
1 nip safran
1 bouquet garni
revet skal af 1
appelsin
salt og peber
* Tilberedning
Rens muslingerne.
Hæld dem i en gryde
med hvidvinen, og lad dem åbne sig for høj varme.
Kassér dem der ikke
åbner sig. Si kogelagen, og sæt til side.
Blancher tomaterne
30 sekunder, flå dem, fjern kernerne og
hak dem fint. Pil
hvidløg og løg, og hak dem. Skræl kartoflerne.
Skær fisken i
passende, mindre stykker. Pil rejerne.
Skyl og tør
persillen, og hak bladene.
Opvarm hvidløg og
løg i olien, i en stor, tykbundet gryde.
Tilsæt kartofler,
tomater, safran, bouquet garni og appelsinskal.
Tilsæt 1 liter vand
og den siede muslingetage.
Krydr med salt, og
bring i kog. Lad det småkage 5 min.
Læg havtaske og
havbars i suppen, og lad det simre 8 min.
Tilsæt de øvrige
fisk samt rejerne. Lad det simre 5 min.
Tag gryden fra
varmen, tilsæt muslinger, og drys med persille.
Server suppen
rygende varm.
Bouillabaisse med skaldyr
Udskift halvdelen af fisken med skaldyr, såsom kinarejer,
halverede jomfruhummere eller krabbekløer.
Tilsæt disse skaldyr sammen med rejerne.
Bouillabaisse med hjertemuslinger
Udskift blåmuslingerne med 1 liter hjertemuslinger, renset
og
tilberedt på samme måde.
Bouillabaisse med pastis
Tilsæt 1 dl pastis,
fx Ricard, samtidig med rejerne,
for at tilføre
suppen en let anissmag.
Chilicreme –
rouille
Blend 1 skive
daggammelt hvedebrød med 1 dl suppe,
4 fed hvidløg og 1
rød chili.
Smag til med salt og
peber.
Tilsæt 1 æggeblomme
og 1 dl olie under konstant piskning.
Kom en skefuld i
hver suppetallerken.
INFO: Bouillabaisse, provencalsk fiskesuppe, oprindelig en
spise for fattige fiskere. Den blev kogt over bål på stranden af de billigste
fisk og skaldyr, olie, peber, safran og appelsinskal. Retten er specielt knyttet
til Marseille; ingen original opskrift eksisterer.
Se alle de bedste
opskrifter med Skaldyr Fisk Supper Tilbehør Brød Favoritter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------