Flæskebov er
billigt, magert og en god basis for mange gryderetter. Her tilbereder vi en
fyldig gryde, som har friskhed i smagen, den bliver også en nydelse for øjet
med de farvestrålende appelsinstykker.
Tid: 35-40 min. Retten
er fryseegnet. Holdbarhed 3 mdr. 4 pers.
# Ingredienser
400 g flæskebov
1 porre
1 spsk margarine
2 tomater
1 spsk mango chutney
1½ dl appelsinjuice
eller friskpresset
appelsinsaft
1 tsk karry
½ tsk salt
PYNT: 1 appelsin i
skiver
* Fremgangsmåde
1. Skær kødet i
strimler. Skyl porren og skær den i strimler.
2. Smelt halvdelen af fedtstoffet på en pande.
Kom kødstrimlerne på
panden nogle stykker ad gangen, når fedtstoffet er stegeklart.
Læg bagefter de
brunede kød strimler over i gryden.
3. Svits porren i
resten af fedtstoffet. Læg den i gryden.
4. Skær tomaterne i
grove strimler og læg dem i gryden.
Tilsæt mango
chutney, appelsinjuice eller -saft, karry og salt.
5. Lad retten
koge i 20 min
6. Pynt med tynde
skiver af appelsin. Det smager dejligt med ris til.
Tips: Retten kan fryses ned, med ris, i portionspakker.
Optø og varm dem i mikroovnen.
Se alle de bedste opskrifter med Svinekød
Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------