En lækker gratin med vitaminer og smag. Dejligt mættende tilbehør til magert kød. Det smager
saftsuseme godt. Retter med broccoli og løg hitter netop nu!
Ret nemt og lækkert.
Tid: ca 30 min, heraf 10 min i ovnen. 4 pers.
# Ingredienser
500 g broccoli,
frisk eller frossen
1 bdt. forårsløg
3 spsk hvedemel
4 dl mælk
½ tsk salt
% tsk hvid peber
1 tsk gurkemeje
2 dl reven ost med
smag
% dl sesamfrø
* Fremgangsmåde
1. Kog broccolien
efter pakkens anvisninger. Lad den løbe godt af.
2. Kog forårsløgene
i letsaltet vand ca 2 min. Lad også dem løbe af.
3. Pisk melet ud i
lidt af mælken i en gryde.
Tilsæt resten af
mælken og bring saucen i kog. Lad den koge nogle min.
4. Smag saucen til
med salt, peber og gurkemeje. Rør osten i.
5. Læg broccoli og
forårsløg i rækker i et letsmurt ovnfast fad.
Hæld saucen over og drys til sidst med sesamfrø.
6. Gratiner ved 250
°C i ca 10 min.
Server gratinen som selvstændig ret med brød til.
Eller til kogt eller
røget skinke, eller til hamburgerryg.
Tips: Om vinteren, når der ikke er sæson for
forårsløg, kan du bruge porre.
Skær den i lange
tynde strimler og lad dem koge et par minutter.
Se alle de bedste opskrifter med Broccoli
Se alle de bedste opskrifter med Løg
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------