En dejlig brunchret, fordi den både er sprød og blød. Fine smagsnuancer harmonerer i den cremede sauce - bedst på Kogebog.dk 💘
Forberedelsestid 30 min + 20 min i køleskab. Tilberedning 25 min. Til 6 pers.
# Ingredienser
15 grønne asparges, istandgjorte
375 g frossen butterdej
1 æg, let pisket
45 g smør
30 g hvedemel
2½ dl mælk
½ dl cremefraiche
250 g små champignoner
smeltet smør, til pensling
* Tilberedning
1. Kog de grønne asparges i let saltet vand 4 min., til de
er møre.
Tag dem op og overhæld dem med koldt vand. Dryp dem af og
stil dem til side.
2. Rul butterdejspladen eller pladerne let ud på en melet
bordplade.
Dejen skal danne to rektangler på ca. 10x30 cm hver.
Skær hvert rektangel i tre mindre rektangler.
Læg dem med god afstand mellem på en bageplade beklædt med
bagepapir.
Lad dem hvile køligt 20 min.
3. Stil ovnen på 200 °C.
Pensl dejstykkerne med pisket æg. Pas på ikke at pensle
kanterne af stykkerne.
Ægget vil få dejkanterne til at klæbe sammen, og det kan
forhindre snitterne i at hæve.
Snit dejstykkerne let med en skarp kniv i et rudemønster på
skrå.
Bag dem 10 min, til de er hævede og gyldne.
Lad dem hvile et øjeblik og flæk dem så med en skarp kniv.
Hvis snitterne har en blød krumme, skrabes den ud.
4. Smelt 30 g af smørret i en kasserolle og bag det op med
melet under omrøring.
Lad det koge igennem 1 min.
Tag gryden af blusset, tilsæt mælk og pisk saucen godt
igennem.
Stil gryden på blusset igen og pisk grundigt, til saucen
koger.
Lad den koge igennem 2 min ved lav varme.
Tilsæt cremefraiche og lad det varme med. Saucen må ikke
koge.
Tag gryden af blusset og læg låg på.
Smelt resten af smørret og sauter champignonerne heri ved
jævn varme,
til de er gyldne og møre.
Skær hovederne af de grønne asparges i 6 cm længde og læg
dem til side.
Skær resten af aspargesene i 2 cm stykker.
Vend champignon og asparges i saucen og varm dem med.
5. Læg butterdejssnitternes bunde på serveringstallerkener.
Fordel stuvningen på bundene og læg aspargeshovederne herpå.
Pensl dem evt. med lidt smør, så de bliver blanke.
Læg butterdejslåget på.
Varm evt. pakkerne igennem i ovnen ved 150 °C i 5 min før
servering.
Kokketips
Snitterne kan bages, flækkes og den bløde krumme skrabes ud
dagen før servering.
Der kan blive en rest af stuvningen, afhængig af størrelsen
på de asparges du bruger.
Evt. rest af stuvning smager lækkert på et stykke ristet brød.
Se alle de bedste opskrifter med Morgenmad
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.