Logo

Chokoladeis med kirsebær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Chokoladeis med kirsebær 

 
En overdådighed af chokolade og kirsebær. Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
Forberedelsestid: 30 min + hviletid og natten over i fryser. Tilberedningstid: 10 min. Kuverter: 12

 
# Ingredienser
3 æggeblommer
2 spsk sukker
1 spsk majsmel
3,1 dl mælk
185 g hakket mørk chokolade
3,1 dl let pisket piskefløde
680 g afdryppede kirsebær (fra glas)
1,2 dl cherry brandy
3 stykker cellofan, klippet i 4 stykker
6 m silkebånd skåret i 12 lige store stykker

 
* Tilberedning
1. Pisk æggeblommer, sukker og majsmel i en skål, indtil det er cremet.
Bring mælken næsten op til kogepunktet og tilsæt massen gradvis under konstant piskning.
Sigt det over i en gryde.
Rør i det ved lav varme, indtil blandingen koger og jævner.

 
2. Tilsæt chokoladen og rør rundt, indtil den er opløst.
Tag ismassen af varmen og lad den hvile tildækket, indtil den er afkølet.
Vend fløden i ismassen med en metalske.
Hæld den over i en brødform og dæk den med folie.
Stil den i fryseren i 2 timer, indtil den er næsten frosset.

 
3. Hæld kirsebær og brandy i en skål.
Lad det trække tildækket i 30 min.
Beklæd bunden af tolv 1,2 dl forme med bagepapir.
Overfør isen til en stor røreskål og pisk den ved høj styrke i en stor skål, indtil den er jævn.
Vend kirsebærblandingen i isen. Fordel isen i formene.
Dæk dem til med folie og stil dem i fryseren adskillige timer eller natten over.

 
4. Vend isene ud på en metalplade dækket med husholdningsfilm.
Stil dem i fryseren i 2 timer.
Fjern bagepapiret med en hurtig bevægelse og svøb isene i cellofan.
Bind et stykke bånd omkring dem og stil dem i fryseren i adskillige timer inden servering.

 
Prøv sammen med:
Forret: Pennepasta med tomat, oliven og rucola
Hovedret: Krydrede myntespid med salsa

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.477 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her