Ind imellem skal man
unde sig selv noget rigtig godt! En likør-duftende, fyldig chokolademousse
passer som dessert efter både kød- og fiskemiddage.
Denne chokolademousse har vi smagt til med den franske likør Cointreau, der har
smag af modne appelsiner og citroner.
Tid: 15 min + mindst
1 time i køleskabet. 4 pers.
# Ingredienser
50 g mørk
blokchokolade (gerne Valrhona)
3 spsk Cointreau
1 spsk reven
appelsinskal
1 æggeblomme
1 spsk flormelis
3 dl piskefløde
PYNT:
appelsinbåde
chokoladepynt
* Fremgangsmåde
1. Smelt den mørke
chokolade sammen med likøren i en gryde ved svag varme.
Rør rundt hele
tiden.
2. Tag gryden af
varmen.
Tilsæt appelsinskal,
æggeblomme og flormelis.
3. Pisk fløden til
skum.
Rør forsigtigt
chokoladeblandingen i fløden.
4. Hæld chokolademoussen
i 4 portionsglas.
Lad dem stå i
køleskabet mindst 1 time.
5. Pynt
chokolademoussen med appelsinbåde og en eller anden slags chokoladepynt.
Server.
Tips: Den mørke chokolade kan erstattes af
chokolade med appelsinsmag. Derved kan
likøren udelades.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Is og sorbet
Se alle de bedste opskrifter med Frugt og bær
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------