Denne flotte dessert vil imponere middagsgæsterne. Her er alle de bedste opskrifter samlet – se også menuforslag nederst.
Forberedelsestid: 1 time Tilberedningstid: 5-10 min.
Kuverter: 6
# Ingredienser
120 g hvid eller mørk hakket overtrækschokolade
Hindbærcreme:
100 g blød flødeost
2 spsk flormelis
2 spsk cremefraiche
500 g hindbær
1,2 dl piskefløde
1 spsk kirsch eller cointreau
* Tilberedning
1. Klip bagepapir ud i trekanter på 27 x 18 x 18 cm.
Form hver trekant til et kræmmerhus, der sikres med tape.
Hæld chokoladen op i en ildfast skål og stil den i en gryde
med kogende vand.
Omrør det, indtil chokoladen er smeltet og jævn.
2. Øs 2-3 tsk af chokoladen op i hver papirform, der
derefter vendes forsigtigt.
Lad chokoladen dække hele den indvendige overflade helt op
til kanten.
Læg vaflen på siden for at størkne.
Pil bagepapiret forsigtigt af, når alle vafler er størknet.
3. Hindbærcreme:
Pisk flødeost og sukker, indtil konsistensen er let og
cremet.
Tilsæt cremefraiche og pisk ingredienserne godt sammen.
Knus 125 g hindbær og vend det i flødeblandingen.
4. Hæld 250 g hindbær i en foodprocessor og purer dem i ryk
i 20-30 sekunder.
5. Øs hindbærcremen op i chokoladevaflerne.
Anret hver vaffel på en tallerken og øs den purerede
hindbærblanding jævnt op på tallerkenen.
Pynt til sidst chokoladevaflerne med resten af de hele
hindbær.
Prøv sammen med:
Forret: Skaldyrs- og
tomatsuppe
Hovedret: Boeuf
Bourguignon
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.