Silkeblød, cremet og med en frisk karamelsmag. Creme caramel
smager fantastisk og er ikke svært at lave. En lækker dessert til kaffen og
portvinen.
Tilberedningstid: 1
time 40 min Ingredienser til 4 personer.
# Ingredienser
½ l mælk
7 æg
350 g sukker
1 stang vanilje
*
Tilberedning
1. Varm mælken i en
lille gryde, tilsæt vaniljen og
tag straks gryden
af, når mælken koger. Tag vaniljestangen op.
2. Slå æggene ud i
en skål.
Pisk dem med 200 g
sukker, til det er en luftig masse.
Hæld langsomt den
varme mælk i æggecremen under stadig omrøring.
Forvarm ovnen til
180 °C.
3. Kom resten af
sukkeret på en pande og tilsæt ½ glas vand.
Smelt det ved svag
varme, til det bliver til karamel.
Hæld karamellen i 1 stor
form eller 4 små og kom cremen over.
4. Sæt formen i
vandbad (se Bain-marie.)
i ovnen og lad den bage i 90 min.
Tag formen ud og lad
den afkøle før den tages ud af formen.
Stil den køligt til
den skal serveres.
Se de bedste opskrifter med Creme caramel
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.