Virkelig nemme souffleer. Bag dem første gang dagen før, og anden gang mens dine gæster ser beundrende til. Det kan ikke gå galt.
Forberedelsestid 35 min + afkøling. Tilberedning 45 min. Til
8 pers.
# Ingredienser
3¼ dl mælk
1 knivspids revet muskatnød
1 lille laurbærblad
1 skalotteløg, halveret
4 hele peberkorn
30 g smør
30 g kartoffelmel (el.15 g Maizena+ 15 g hvedemel)
15 g smør, i små tern
3 æg, delte
90 g cheddar
¼ tsk sennepspulver
salt og peber
1 æggehvide
1½ dl piskefløde
2 spsk revet parmesan eller gruyère
* Tilberedning
1. Kom mælken i en lille gryde og opvarm den sammen med
muskatnød, laurbær, skalotteløg og hele peberkorn.
Når mælken er på kogepunktet, tages gryden af blusset.
2. Smørret smeltes i en stor gryde.
Når det er smeltet, tages gryden af blusset, og
kartoffelmelet røres i.
Mælken sies og røres dernæst i opbagningen.
Stil gryden tilbage på blusset.
Pisk kraftigt, til blandingen kommer i kog.
Gryden tages igen af blusset, og de små smørtern piskes i.
Hold saucen varm.
Forvarm ovnen til 180 °C.
Smør otte små cocotter med smør.
Hver cocotte skal kunne rumme ca. 1½ dl.
3. Rør æggeblommerne i den varme sauce.
Tilsæt også ost, sennepspulver, salt og peber.
Pisk æggehviderne meget stive i en stor røreskål.
Vend først en smule af æggehviderne i ostesaucen,
dernæst resten på en gang.
Pas på, ikke at røre for længe, det vil gå ud over
souffleernes luftighed.
4. Dejen fordeles i de otte cocotter.
Hæld ganske forsigtigt, igen for at dejen ikke skal miste
luft.
Stil cocotterne i en bradepande og hæld varmt vand
ca. 2/3 op ad cocotternes kant.
Bag dem i 25 min, til de er hævede og faste.
Tag forsigtigt formene op af vandet og lad dem køle af
(stil dem i køleskabet, hvis du laver dem dagen før, de skal
serveres.)
5. Umiddelbart inden serveringen forvarmes ovnen til 200 °C.
Stil formene tilbage i bradepanden.
Hæld lidt fløde i hver cocotte og drys let med salt og
peber.
Drys til sidst med lidt revet ost.
Hæld igen vand i bradepanden til det står 2/3 op ad
cocotternes kant.
Bag dem i 10-15 min., til de er hævede og gyldne.
Tag ganske forsigtigt souffleerne ud af formene og placer
dem på varme tallerkener.
Serveres aldeles omgående.
INFO: En lille cocotte (kokotte) kaldes også for en ramekin
eller en lille ovnfast skål.
Se alle de bedste opskrifter med Morgenmad
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.