Her får du julesalat i 5 spændende udgaver. Gratin med julesalat
er en belgisk ret, hvor julesalaten svøbes i skinke og gratineres i
bechamelsauce og ost.
Forberedelse: 15
min. Tilberedning: 1 time 15 min. 4 personer.
# Ingredienser
Fyld:
8 hele julesalathoveder
1 løg
50 g smør
saft af ½ citron
8 skiver skinke
50 g gruyere
salt og peber
Bechamelsauce:
30 g hvedemel
30 g smør
½ liter sødmælk
1 nip revet muskat
50 g revet gruyère ost
til gratinering
salt og peber
* Tilberedning
Skyl julesalaten.
Skær hvert hoved
igennem på langs, og skær den hårde rodstok væk.
Pil løget, og skær
det i skiver.
Smelt 30 g smør i en
gryde. Tilsæt julesalat og citronsaft.
Smag til med salt og
peber.
Lad det simre
tildækket ca. 1 time for meget lav varme.
Vend julesalaten af
og til.
Bechamel:
Smelt smørret i en
tykbundet gryde, sigt melet i, rør, og bag det
igennem for lav
varme. Tilsæt al mælken.
Bring det i kog
under omrøring.
Krydr med salt og
peber samt muskat.
Lad det tykne 5 min.
Tag gryden fra
varmen, og rør revet gruyere i.
Forvarm ovngrillen.
Saml hvert
julesalathoved med 1 skive skinke, og
læg dem i et ovnfast
fad. Dæk med bechamelsauce.
Tilsæt resten af
smørret i små bidder, og drys med revet gruyere.
Giv dem ca. 10 min
grill, til oversiden er gylden og osten smeltet.
Server julesalaten
meget varm.
Porrer med skinke
Udskift julesalaten
med porrer, kun det hvide, tilberedt på samme måde.
Julesalat med
coppa
Udskift skinken med
8 skiver coppa (lufttørret nakkekam) eller bacon.
Julesalat med roquefort
Udskift den revne gruyère
med samme mængde roquefort.
Andre typer ost kan
også anvendes.
Julesalat à la
Bolognaise
Udskift skinken med
200 g hakket oksekød, brunet kortvarigt på panden.
Udskift béchamelsaucen
med tomatpuré eller tomatpassata.
Se alle de bedste
opskrifter med Oksekød Gris Salat Tilbehør Brød Favoritter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------