Her er det
kartoffelsalaten som gør hele retten. Ekstra god bliver den, med nye små
kartofler.
Her er en virkelig lækker ret, der er god netop nu!
Tid: 30 min. 4 pers.
# Ingredienser
500-600 g laksefilet
750 g små nye kartofler
100 g røget skinke
1 løg
3-4 forårsløg
1 bdt. persille
2-3 spsk olie
2 ½ dl grønsagsbouillon
(vand + terning)
½ spsk grov sennep
2 spsk vineddike
¼ tsk sort peber
½ tsk salt
* Fremgangsmåde
1. Begynd med
kartoffelsalaten.
Skrub kartoflerne og kog dem.
2. Skær skinken i
tern. Pil og hak løget.
Skyl forårsløgene og
skær dem i strimler.
Skyl og hak
persillen.
3. Opvarm olien på
en pande.
Svits skinke og løg nogle minutter.
Tilsæt forårsløg og
hæld bouillonen på. Bring det i kog.
4. Smag til med
sennep, vineddike, sort peber og salt.
5. Pil kartoflerne
mens de er varme og skær dem i skiver.
6. Vend kartoflerne
forsigtigt på panden. Drys med persille.
7. Skær laksen i 4
portions-stykker. Pensl med lidt olie.
Grill laksen ca 2
minutter på hver side over gas/kulgrill eller på en grillpande.
Drys med salt og
peber.
8. Server laksen med
den varme kartoffelsalat samt skiver af citron.
Tips: Hel laks med ben kan også bruges.
Skær da laksen i ca
2 cm tykke skiver lige gennem benet.
Pensl skiverne med
olie og grill dem som ovenfor.
Se alle de bedste opskrifter med Laks eller
andre Fisk
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------