Søndagskylling - I
''gamle dage" var lørdagskyllingesteg ofte på menuen lørdag/søndagen på
landets kroer - og det er da også skøn festmad!
4 personer. Arbejdstid:
1 time Koge/stegetid: 70 min.
# Ingredienser
1 frisk kylling,
1200 g
salt og peber
1 stort bundt
kruspersille
5 kviste frisk
timian
2 skalotteløg
15 g smør eller 1 spsk
olie
4 dl hønsebouillon
eller vand
1-2 dl piskefløde
Suppeurter:
1 gulerod,
1 løg,
persillestilke
5 sorte peberkorn
2 stk hel allehånde
2 laurbærblade
2 spsk hvedemel
salt og peber
Kompot:
3-4 æbler eller 300
g rabarberstilke
1 dl sukker
½ dl vand
Agurkesalat:
1 agurk
2 tsk salt
1½ dl eddike
1 dl sukker
5 stk hel sort peber
1 laurbærblad
½ dl vand
¼ tsk gule
sennepsfrø
Tilbehør: kogte
kartofler og hakket persille
* Tilberedning
1. Gnid den rensede
kylling ind- og udvendigt med salt og peber.
Fyld den med skyllede
persilleblade, timiankviste og pillede skalotteløg.
Luk den med kødnåle
eller snor og
brun den på alle
sider i en stegegryde med smør og/eller olie.
Tilsæt bouillon
eller vand og giv det et opkog.
Tilsæt suppeurter og
krydderier og lad kyllingen simre mør under låg
i ca. 50 min – 25 min
på hver side.
Du kan også sætte
gryden i ovnen ved 160 °C.
Kompot:
2. Skræl æbler,
udkern dem og skær dem i både
(rens rabarberstilke
og skær dem i stykker på ca. 3 cm).
Bland frugt, sukker
og vand i en gryde, damp
det akkurat
mørt under låg - ca.
5 min.
Hæld kompotten i en
skål.
Agurkesalat:
3. Skær agurken i
tynde skiver, drys dem med salt og
lad dem dryppe af i
en sigte i 15 min.
4. Giv eddike,
sukker, sort peber og laurbærblad, vand og
sennepsfrø et opkog
og hæld det i en skål til afkøling.
Skyl og tør
agurkeskiverne og vend dem i eddikemarinaden.
5. Tag kyllingen op
af gryden og hold den varm.
6. Si suppen over i
en ren gryde og skum det meste af fedtet af.
Sigt mel over
overfladen og lad det blive opsuget af fedtet.
Sæt gryden over varmen
og kog den igennem under omrøring i 5 min.
Tilsæt fløde og kog
igennem under omrøring i 5 min.
Smag til med salt og
peber.
Si saucen over i en
varm saucekande.
7. Anret kyllingen
på et fad - eller partér den og anret på tallerkener.
Server med agurkesalat,
frugtkompot, sauce og
friskkogte kartofler
med persilledrys.
TIPS: Har du rabarber i haven, så kan du erstatte
æblekompotten
med rabarberkompot.
Her finder du flere opskrifter på dejlige kylling.
Gå på opdagelse og find inspiration i vores mange opskrifter,
tips og idéer.
Se alle de bedste opskrifter med Julemad og Gl. dansk mad
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv:
Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------