Her får du den bedste opskrift på en grydestegt okseculotte
med kartoffelsalat og tip til den præcise stegetid. Klassisk culottesteg er
gæstemad, når det er allerbedst.
Stegetid i gryde: 4 min. pr. 100 g kød, incl. bruning. (4-6
pers.)
# Ingredienser
Kold kartoffelsalat:
2 dl piskefløde
½ liter syrnet fløde 9%
1 spsk fintrevet løg
1 dl frisk, hakket basilikum
½ tsk estragoneddike
½ tsk sukker
2 tsk groft salt
friskkværnet peber
1 kg kogte, pillede og kolde aspargeskartofler
Grydestegt okseculotte:
1 okseculotte (ca. 1½ kg)
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
½ liter fintstrimlet icebergsalat (ca 75 g)
Pynt: Purløgsstrå.
* Tilberedning
Kold kartoffelsalat:
Pisk fløden til et let skum og vend syrnet fløde i.
Tilsæt de øvrige ingredienser.
Skær kartoflerne i skiver og vene dem i.
Stil kartoffelsalaten tildækket i køleskabet i mindst 2
timer.
Smag den til.
Grydestegt okseculotte: Vej stegen og beregn stegetiden.
Rids evt. fedtlaget og gnid stegen med salt og peber.
Lad smørret blive gyldent i en stegegryde.
Brun stegen ca. 3 min på hver side og tilsæt vand.
Steg den ved svag varme og under låg.
Vend stegen efter ca. halvdelen af stegetiden og steg den
færdig.
Mål evt. med et stegetermometer kødets centrumstemperatur,
den skal være ca. 55 °C.
Tag stegen op og lad den hvile tildækket i ca. 20 min.
Ved serveringen: Læg, på et stort fladt fad, en bund af icebergsalat.
Anret herpå den kolde kartoffelsalat.
Skær okseculotten i tynde skiver og server dem til.
Tips: Anvend evt. noget af kødet til pålæg eller strimlet i
en middagssalat.
Basilikum
Se alle de bedste opskrifter med Okseculotte
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.