Den fine bouillon,
som du får med i købet, når du koger en høne, kan varieres til forskellige
saucer. Her røres den sammen med grønne peberkorn, æblemos og fløde! Det
smager saftsuseme godt.
Tid: 1 time og 20
min. Retten er fryseegnet. Holdbarhed 3
mdr. 4 pers.
# Ingredienser
1 høne, 1,0-1,3 kg
1 liter vand
1 løg, skrællet
1 gulerod
2-3 persillekviste
5 hvide peberkorn
5 korn hel allehånde
1-2 laurbærblade
2 tsk salt
SAUCE:
1 spsk smør
1½ spsk hvedemel
3-4 dl hønsebouillon
1 spsk grønne
peberkorn
2 spsk usødet æblemos
salt og peber
½ dl piskefløde
* Fremgangsmåde
1. Optø hønen. Del
den i 4 dele.
2. Bring vandet i
kog sammen med løg, gulerod, persille, peberkorn,
allehånde,
laurbærblade og salt.
3. Læg
hønsestykkerne i og kog 1 time.
Tag kødet op, fjern
skindet og skær kødet i mindre stykker.
Hold dem varme.
4. Smelt smørret til
saucen.
Drys melet over. Rør
rundt og spæd med bouillon.
Tilsæt grønne
peberkorn og æblemos.
Lad saucen koge
nogle min.
Smag til med salt og
peber.
Rund af med
let pisket fløde.
5. Server hønsekødet
med sauce, ris og en blandet Grøn Salat.
Tips: Bouillon som bliver tilovers kan fryses ned i
små pakninger.
Gode at tage frem
til at sætte præg på en sauce til en ret med kylling.
Se alle de bedste opskrifter med Høne, Kylling eller
andet Fjerkræ
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------