Her får du hane
i 5 spændende udgaver. Med kastanjer, med franske ærter, med bondekonens ærter
og selvfølgelig som ovnstegt. I dag skal hanen gale!
Forberedelse: 15
min. Tilberedning: 45 min. 4 personer.
# Ingredienser
2 kg friske ærter
200 g ekstrafine, friske,
grønne bønner
1 bundt forårsløg
1 lille bundt, nye,
små gulerødder
1 lille bakke små majroer
350 g nye kartofler
2 fed hvidløg
1 stor hanekylling
2 laurbærblade
et par timianstilke
2 spsk olie
salt og peber
* Tilberedning
Bælg ærterne. Trim bønnerne.
Trim forårsløgene,
behold lidt af det grønne på.
Skræl gulerødder og
majroer. Behold det grønne på.
Rens kartoflerne ude
at skrælle dem.
Pil hvidløgene, skær
feddene i halve.
Gnid hanekyllingen
indvendigt med salt og peber.
Fyld den med hvidløgsfeddene,
1 laurbærblad og 3 stilke timian.
Brun kyllingen
grundigt i olien i en stor stegegryde.
Fortsæt ved moderat
varme og vend kyllingen undervejs.
Tilsæt kartofler,
løg, et par timianstilke og
det andet
laurbærblad efter 40 min.
Tilsæt ærter,
gulerødder, majroer og grønne bønner efter
yderligere 10 min.
Smag til med salt og peber.
Fortsæt ca. 15 min.
Serveres meget varm.
Hanekylling med
kastanjer
Udelad de blandede
grønsager.
Opvarm 24 færdige,
søde kastanjer fra dåse på en pande.
Rist 200 g
champignon i skiver i 10 g smør.
Server det til
kyllingen
Ovnstegt hanekylling
Læg den brunede
kylling i et fad, og giv den 35 min
i forvarmet ovn ved
210 °C.
Vend den et par gange.
Franske ærter
Kom 2 kg friskbælgede
ærter i en gryde med 30 g smør,
6 forårsløg, 1
salathoved, 1 stilk kørvel, 1 sukkerknald,
salt og peber. Lad det
simre under låg ca. 45 min.
Server til
hanekyllingen.
Bondekonens ærter
Brug opskriften
ovenfor med kun 1½ kg ærter.
Tilsæt 3 gulerødder i
skiver, 1 spsk mel og 200 g bacontern.
Se alle de bedste
opskrifter med Kylling Ærter Grønt Salat Tilbehør Brød Favoritter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------