Her får du en klassisk opskrift på helstegt svinemørbrad.
Alt du skal bruge er svinemørbrad, smør, salt og peber samt fløde og persille!
Se mere her!
Til 4 personer
# Ingredienser
2 svinemørbrad
50 g smør
salt og peber
1 dl vand
kulør
evt. fløde
Fyld: 1 bdt.
persille
* Tilberedning
1. Mørbraderne
pudses af og flækkes halvt igennem på
langs og bankes let
ud.
2. Persillen befries
for stilke, skylles, tørres og fordeles på
den ene mørbrad,
hvorefter lidt salt og peber drysses over.
Den anden mørbrad
lægges øverst, og der lukkes med
tandstikkere eller
kødpinde.
3. Mørbraderne
brunes i fedtstoffet i en gryde, lidt salt og peber
tilsættes, og 1 dl vand
hældes ved.
De steger videre i
20 min ved svag varme.
4. Når mørbraderne
er møre, tages de op.
Skyen tilsættes evt.
lidt fløde, eller jævnes med mel.
Serveres med hvide
kartofler og en skål grøn salat.
Tips:
Mørbrad er reelt kød
og derfor forholdsvis dyrt.
En mørbrad skal være
afpudset for løst fedt, sener og hinder.
Variationer i prisen
på mørbrad fra butik til butik hænger ofte
sammen med, hvor
omhyggeligt afpudsningen er foretaget.
Se alle de bedste opskrifter med Grisekød Se også Gris, udskæring af
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.