Den traditionelle måde at servere disse kartoffelchips på er
som ekstra tilbehør til oksestege og vildtretter. Men de er mindst lige så
anvendelige som snack.
Forberedelsestid 15 min + 10 min trækketid. Tilberedning 10
min. Let. Til 4 pers.
# Ingredienser
olie, til dybstegning
4 store bagekartofler, skrællede
* Tilberedning
1. En sauterpande, wok eller en frituregryde fyldes en
tredjedel op med olie.
Olien varmes op til 180 °C.
De vaskede kartofler skæres i meget tynde skiver med en kniv
eller ved hjælp af et mandolinjern indstillet på 2 mm (se nederst).
Kartoffelskiverne trækker i koldt vand i 10 min for at
fjerne noget af stivelsen.
Derved bliver chipsene nemmere sprøde.
2. Hæld vandet fra kartoffelskiverne og tør dem grundigt i
et rent viskestykke.
Dybsteg skiverne nogle få stykker ad gangen.
De skal have ca. 3 min.
Der røres i frituregryden med jævne mellemrum, så skiverne
bliver ensartet stegt.
De færdige chips tages op af gryden med en hulske, og
drypper kort af på fedtsugende papir.
Drys chipsene med salt, mens de stadig er varme.
Kokketips Sammenkrøllet køkkenrulle egner sig bedst,
når chipsene skal dryppe af På et stykke fladt papir, fx en avis, kan de godt
komme til at svømme i deres eget fedt, og dermed miste sprødheden.
Mandolinjern
Dette tidsbesparende apparat har indstillelige skær, der
hurtigt snitter kartoflen i skiver eller julienne.
Kartoflen sættes fast på jernets håndtag. Det sikrer en nem
og hurtig arbejdsgang.
Mandolinjernet indstilles på den ønskede tykkelse.
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.