Her får du hvedekerner i 5 spændende udgaver. Hele
økologiske hvedekerner kan bruges kogte i salat til aftensmaden i stedet for
ris og pasta - på dansk, godt.
Forberedelse: 10
min. Tilberedning: 20 min. 6 personer.
# Ingredienser
350 g hvedekerner
2 citroner
6 skiver røget laks
6 stilke dild
250 g cremefraiche
38 %
3 spsk olie
6 nip paprika
salt og peber
* Tilberedning
Kog hvedekernerne 20
min i saltet, kogende vand.
Pres imens den ene
citron, og skær den anden i tynde skiver.
Skær laksen i smalle
strimler.
Skyl og tør dilden,
og riv bladene fra stilken.
Smag cremefraiche
til med salt og peber i en skål.
Dryp de kogte
hvedekerner af, og kom dem i en stor skål.
Dryp med citronsaft
og olie.
Tilsæt
laksestrimler. Krydr med peber, og bland det.
Fordel hvede-lakseblandingen
på 6 små tallerkener, og
top op med en
skefuld cremefraiche på hver,
plus 1 nip paprika.
Pynt med dild og citronskiver.
Server straks.
Hvedekerner med
skinke
Udskift laksen med
skinkestrimler, brunet i 1 spsk olie.
Udskift dilden med
friskhakket persille.
Hvedekerner med
frisk laks
Udskift den røgede
laks med 600 g helt frisk, rå laks i strimler.
Udskift citronerne
med 2 appelsiner, og tilsæt et par røde peberkorn.
Quinoa med røget
laks
Udskift
hvedekernerne med samme mængde quinoa,
kogt som vist på
emballagen.
Man kan også bruge semuljegryn.
Hvedekerner med
torsk
Udskift den røgede
laks med 2 pæne torskehaler, dampet 12-15 min
og delt i flager.
Tilsæt lidt udstenede
grønne oliven.
Se alle de bedste
opskrifter med Laks Fisk Salat Tilbehør Brød Favoritter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------