Er der noget bedre end en tallerken suppe, når det rigtigt
er koldt udenfor. Denne suppe er ret enkel. Hvidkål, krydderier og hjemmelavede
kødboller
Til 4 personer. Tilberedningstid:
30 min. Kogetid: 25 min. Fryseegnet
# Ingredienser:
½ hvidkålshoved
1½ dl bouillon af terning
5 hele peberkorn
5 hele allehånde
evt. salt
1 bdt persille
Fars:
250 g hakket flæskekød
el. halvt flæskekød og halvt kalvekød
30 g hvedemel (½ dl)
½ løg eller et stort skalotteløg
1 æg
1-2 dl mælk
salt, peber
* Tilberedning:
1. Bland det hakkede
kød med mel.
Pil løget og hak det
meget fint i.
Rør æg eller æggehvider
i og tilsæt mælken lidt ad gangen under omrøring.
Rør farsen godt. Krydr
med salt og peber.
Lad gerne farsen hvile
på et koldt sted ca 30 min, før den skal koges.
Konsistensen af farsen skal være så fast, at den holder faconen.
2. Skær stokken af hvidkålen
og snit kålen fint.
3. Bring bouillonen i
kog, kom den snittede kål i og tilsæt peberkorn og hele allehånde.
Krydr evt. med salt.
Lad suppen småkoge ca.
20 min.
4. Form farsen til ca.
valnøddestore boller og læg dem i suppen.
Hold suppen på kogepunktet ca. 5 min, til kødbollerne er færdigkogt.
Suppen må ikke koge for
stærkt, så går kødbollerne i stykker.
5. Server suppen rygende
varm med et godt drys friskhakket persille.
Giv groft brød til.
Se alle de bedste opskrifter med Suppe og med Hakket kød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.