Disse mildt krydrede kartofler udgør et eksotisk alternativ
til de mere traditionelle grønsagsretter. Prøv fx at servere dem kolde til
grillet kød; en spændende variation over temaet kartoffelsalat.
Forberedelsestid 30 min. Tilberedning 40 min. Let. Til 4
pers.
# Ingredienser
500 g små, nye kartofler
2 spsk olie
1 løg, hakket
1 tsk friskrevet ingefær
1 li tsk stødt gurkemeje
1 grøn chili, befriet for kerner og hakket
1 tsk stødt spidskommen
1 spsk friske, hakkede korianderblade
* Tilberedning
1. Forvarm ovnen til 180 °C.
Kartoflerne skrabes og lægges i en stor gryde saltet vand.
De koges ved svag varme i 10 min.
Vandet hældes bort og kartoflerne stilles til side.
2. Olien opvarmes på en stor stegepande over et middelvarmt
blus.
Det hakkede løg sauteres til det er klart.
Tilsæt så ingefær, gurkemeje, chili, spidskommen og en
knivspids salt.
Steg videre i 1 min under stadig omrøring.
3. Kartoflerne hældes i gryden.
Der røres grundigt rundt, til de alle er helt dækkede af
krydderiblandingen.
Derpå overføres de til en bradepande eller et ildfast fad.
Evt. overskydende krydderiblanding hældes ud over toppen.
Kartoflerne bages i 20 min til de føles møre ved et stik med
en skarp kniv.
Retten drysses med frisk koriander umiddelbart inden
serveringen.
Kan serveres kold eller varm med grillet kød eller andre
indiske retter.
INFO: Ordet 'curry' har flere forskellige betydninger. Det
kan referere til et krydderi eller krydderi blanding kaldet 'karrypulver',
eller det kan referere til gryderetten 'curry' kogt på tværs af mange kulturer
og dele af verden og som ikke behøver at indeholde krydderiet karry.
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.