Her får du is med zabaione i flere spændende udgaver. Med
kirsebær, med chokolade, med rom og citron og med brombær. Det er den perfekte
dessert, der kan serveres året rundt.
Forberedelse: 25 min. Tilberedning: 10 min. 6 personer.
# Ingredienser
4 æggeblommer
50 g melis
1 dl marsala
6 kugler vaniljeis
6 spsk udstenede, syltede kirsebær
* Tilberedning
Rør æggeblommer og sukker lyst og luftigt i en varmefast
skål.
Sæt skålen over et sagte simrende vandbad.
Skålen må ikke røre vandet.
Tilsæt marsala, og pisk, indtil blandingen begynder at
skumme.
Skru op for varmen, og fortsæt med at røre, indtil
blandingen
begynder at tykne. Fjern skålen fra vandbadet, og pisk 1 min
til.
Tag 6 høje glas.
Læg en kugle vaniljeis i hver, og 1 cocktailbær oven på
hver.
Fordel zabaione i glassene, og server straks.
Kirsebær-zabaione
Udskift marsala med 8 cl kirsebærlikør og ½ dl lagret
kirsch.
Chokolade-zabaione
Pisk 3 æggeblommer og 90 g melis i en skål.
Sæt det over vandbad, og tilsæt 1¼ dl sød hvidvin.
Tilsæt 80 g revet mørk chokolade.
Hæld denne creme over isen. Pynt med cocktailbær.
Rom-zabaione med citron
Pisk 5 æggeblommer, 150 g melis og 1 nip vaniljesukker.
Tilsæt 1 dl rom og 1 dl citronsaft, og rør.
Pisk cremen til bløde toppe over et sagte vandbad.
Zabaionen skal være tyk og skummende.
Brombær-zabaione
Pisk 5 æggeblommer, 150 g melis og lidt brombærsaft.
Pisk 2 dl sauternes i cremen over vandbad.
Hæld over kugler af vaniljeis, og læg hele brombær ved.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert Is og sorbet Frugt og bær Tærter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------