Ingredienslisten til
saucen er lang, men lad dig ikke afskrække - den er en sand oplevelse! Her
er en virkelig lækker ret med ris, der er god netop nu! Ret nemt og lækkert
Tid: 2-2½ time,
heraf 1½-2 timer i ovnen. 6-8 pers.
# Ingredienser
1 frossen minikalkun
(2 kg)
2-3 tsk salt
¼ tsk peber
2-3 spsk smør eller
margarine
SAUCE:
5 tomater
2 løg
4 tørrede chilipeber
1 dl rosiner
1 skive hvidt brød
1 fed hvidløg
2 spsk sesamfrø
1 tsk salt
½ tsk kanel
½ tsk stødt nellike
½ tsk stødt
koriander
½ tsk stødt anis
1-2 spsk smør
4 dl hønsebouillon
(vand + terning)
1 tsk farin
1 tsk kakao
1½ spsk Maizena
* Fremgangsmåde
1. Optø kalkunen,
hvis den er frossen.
Dup den tør og gnid
den med salt. Drys den med peber.
2. Klip kalkunen op
i ryggen og bred den ud.
Læg den i en
bradepande eller i et ovnfast fad.
Fordel fedtstoffet
rundt om.
Stil fadet i en 200
°C varm ovn i 1½-2 timer.
3. Skyl tomaterne og
pil løgene. Skær dem i tern.
4. Kør tomater, løg,
chili, rosiner, brød, hvidløg, sesamfrø, salt og krydderier i foodprocessoren.
5. Svits pureen i
smør ved svag varme 5 min.
Tilsæt
hønsebouillon. Lad det koge 10 min.
6. Si saucen og hæld
skyen tilbage i gryden.
Bring det i kog og
smag til med farin og kakao udrørt i vand.
Jævn med Maizena
udrørt i koldt vand.
Smag evt. til med
salt og peber.
7. Server kødet i
skrå skiver med saucen og en risblanding med rød peber og majs.
Tips: Brug resten af kødet i en salat eller til
biksemad.
Se alle de bedste opskrifter med Kalkun, Kylling eller
andet Fjerkræ
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------