-
Denne ret skal nydes
kold, og kan derfor tilberedes en eller to dage før serveringen. Her er
en virkelig lækker ret med fugl, ret nemt og fyldt med smag
Tid: 40 min. 4-6 pers.
# Ingredienser
500 g kalkunbryst
1 spsk smør eller
margarine
1 tsk salt
1 dl tør hvidvin
1 lille kvist
rosmarin
SAUCE:
saft af 1 citron
1 fed hvidløg
1 ds. tunfisk i vand
(185 g)
1 æg
1 spsk lys fransk
sennep
½ spsk kapers
½ dl skysauce fra
kalkunen
1 dl olie
* Fremgangsmåde
1. Bind evt. kødet
op så du får pænere og mere reelle skiver.
Smelt fedtstoffet i en stegegryde.
Brun kødet godt på alle sider.
2. Drys med salt og
hæld hvidvinen ved.
Læg rosmarinkvisten
i.
3. Læg låg på og lad
kødet braisere 20-25 min.
Vend det en gang
undervejs.
4. Lad kødet køle
af.
5. Mix citronsaft,
pillet hvidløg, godt afdryppet tunfisk, æg, fransk sennep,
kapers og skysauce
fra kalkunstegningen i en foodprocessor eller blender.
Tilsæt olien i en
fin stråle via røret mens maskinen kører.
6. Server kødet i
skiver sammen med saucen.
Pynt med ansjoser,
kapers og oliven.
Brød
og evt. kogte kartofler er godt til.
Tips: Den friske rosmarinkvist kan erstattes af 1
tsk tørret rosmarin.
Se alle de bedste opskrifter med Kalkun, Kylling eller
andet Fjerkræ
Se også de bedste opskrifter med Grøn Salat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------